Hallontoscamuffins

Enkelt recept på hallontoscamuffins - mycket goda saftiga muffins med syrliga hallon och knäckig toscasmet, en perfekt kombo.
hallontoscamuffins
Goda muffins med hallon och toscasmet. Fina och festliga!
Timglas Tid: 45 minuter
Portioner 20 st
Näringsvärde Näringsvärde per muffins : 143 kcal

Ingredienser:

Muffins:

Topping:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret. När drygt hälften smält - ta bort smöret från värmen och låt resten smälta av den befintliga värmen.

    smält smör
    Smält smör.
  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker.

    Vispa till en ljus pösig smet, gärna med elvisp med vispar.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och socker vispat
    Ägg och socker vispat.
  3. Tillsätt bakpulver och vispa så det blir blandat.

    bakpulver tillsatt
    Bakpulver tillsatt.
  4. Tillsätt mjölet och det smälta smöret och rör eller vispa på lägsta hastighet till en jämn smet. Vispa inte mer än att det är blandat.

    mjölet och det smälta smöret tillsatt
    Mjölet och det smälta smöret tillsatt.
    muffins-smeten klar
    Muffins-smeten klar.
  5. Fördela smeten i aluminiumformar som fylls till ungefär två tredjedelar med smet.

    Det är viktigt att du göra detta direkt och ställer in i ugnen direkt om smöret inte är helt avsvalnat eftersom värmen sätter igång jäsprocessen hos bakpulvret.

    muffinssmet i formar
    Muffinssmet i formar.
  6. Lägg i 2-3 hallon i varje muffins. Frysta hallon behöver ej tinas.

    2-3 hallon i varje
    2-3 hallon i varje.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 9-12 minuter, de ska se halvfärdiga ut, lite färg men inte klara.

    Förbered toppingen under tiden.

    halvfärdiggräddade muffins
    Halvfärdiggräddade muffins.
  8. Topping:

  9. Tina hallonen och mosa med en gaffel.

    mosade hallon
    Mosade hallon.
  10. Mät upp smör, strösocker, mjöl och grädde i en tjockbottnad kastrull.

    Låt smöret smälta och rör om till en jämn smet.

    ingredienser till toscasmet
    Ingredienser till toscasmet.
    en jämn toscasmet
    En jämn toscasmet.
  11. Tillsätt mandelspånen. Rör ihop till en jämn smet.

    Låt sedan koka upp och låt sjuda några minuter på svag värme så att smeten blir lite tjockare.

    mandelspån tillsatta
    Mandelspån tillsatta.
    jämn toscasmet
    En jämn toscasmet.
    toscasmeten har tjocknat och är klar
    Toscasmeten har tjocknat och är klar.
  12. Fördela de mosade hallonen och därefter toscasmeten på de halvfärdiggräddade muffinsarna.

    hallonmoset fördelat på muffinsarna
    Hallonmoset fördelat på muffinsarna.
    toscasmeten fördelad ovanpå hallonmoset
    Toscasmeten fördelad ovanpå hallonmoset.
  13. Grädda i ugnen ytterligare cirka 6-10 minuter tills kakorna fått en gyllene färg.

    Låt svalna och servera. De kan även frysas in.

    gräddade hallontoscamuffins
    Gräddade hallontoscamuffins.

glödlampa Tips:

Gör dubbel sats.

planera Planeringstips:

Köp hem fina aluminiumformar. Det går också att använda pappersformar. Om formarna är mindre blir det fler muffins till antalet och därmed lite kortare tid i ugnen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Hallontoscamuffins går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer till Hallontoscamuffins

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Janett
Hej Susanne!
Kan jag använda nåt annat än vetemjöl till dessa underbart goda hallonmuffins, nåt som är glutenfritt.
Tack för alla goda recept, en toppensida.
besökare Svar till Nadiia penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man.
penna Skrivet av Nadiia
Kan man tillsätta vaniljsocker?
besökare Svar till Cecilia penna Skrivet av Susanne
Tack, vad roligt att höra! :)
penna Skrivet av Cecilia
Supergoda muffins blev det. Så enkelt att göra dem med. Underbart! Måste tacka för ett jättebra jobb med hemsidan. Hämtar nästan alla recept härifrån :)

Kram!
besökare Svar till Eva penna Skrivet av Susanne

Jag har inte provat det så jag vet inte. Men det som jag tror kan hända är att kakan fastnar i vanliga muffinsformar. Aluminiumformar har ju en glatt yta.

Skriv gärna om du provar!

penna Skrivet av Eva
måste man ha aluminium-formar? kan man inte ha vanliga muffinsformar?
penna Skrivet av Sara
Blev mycket bra! Dock så kan man nästan dubbla mängden tosca-klet som knappt räckte. Blev 18 st i ICAs aluminium-muffinsformar.
Använde frysta hallon isf sylt vilket gav en bra kontrast.
penna Skrivet av Annika
Jattegoda kakor och inte alls svara att gora.Bytte ut hallonsylt med korsbarsmarmelad som inte ar lika sot som hallonsylt och det blev super gott.Alla mina vanner har pa Irland tyckte dom var toppen.
penna Skrivet av Mrs Eld
Jätte goda annorlunda muffins. Mina amerikanska vänner absolut ÄLSKADE dem!! A+

Läs alla 12 kommentarer

Se även dessa recept

| Muffins & Mjuka Kakor |