Hallontoscamuffins
Enkelt recept på hallontoscamuffins - mycket goda saftiga muffins med syrliga hallon och knäckig toscasmet, en perfekt kombo.
Tid: 45 minuter
20 st
Ingredienser:
Muffins:
Topping:
- ca 100 g hallon
- 50 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk grädde
- 50 g mandelspån
Vegetariskt
Utrustning:
- 20 st aluminiumformar
- elvisp eller köksmaskin med visp
Ugn:
- Muffins: 200 °C i mitten av ugnen i ca 9-12 minuter med över- och undervärme
- Topping: 200 °C i mitten av ugnen i 6-10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per muffins (42 g): 140 kalorier, 14 g kolhydrater, 8 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Tips & tricks
Gör dubbel sats.
Planeringstips
Köp hem fina aluminiumformar. Det går också att använda pappersformar. Om formarna är mindre blir det fler muffins till antalet och därmed lite kortare tid i ugnen.
Hållbarhet och förvaring
Hallontoscamuffins går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Hej toscasmeten blir lite mer "knäckig" och godare smak om man låter mandeln fräsa till sig i smöret innan resten tillsättes.
️ Skrivet av
Hej Susanne!
Kan jag använda nåt annat än vetemjöl till dessa underbart goda hallonmuffins, nåt som är glutenfritt.
Tack för alla goda recept, en toppensida.
Kan jag använda nåt annat än vetemjöl till dessa underbart goda hallonmuffins, nåt som är glutenfritt.
Tack för alla goda recept, en toppensida.
webmaster
Svar till
Nadiia
️ Skrivet av
Ja det kan man.
️ Skrivet av
Kan man tillsätta vaniljsocker?
webmaster
Svar till
Cecilia
️ Skrivet av
Tack, vad roligt att höra! :)