| Muffins & Mjuka Kakor |

Hallontoscamuffins

Enkelt recept på hallontoscamuffins - mycket goda saftiga muffins med syrliga hallon och knäckig toscasmet, en perfekt kombo.
hallontoscamuffins
Goda muffins med hallon och toscasmet. Fina och festliga!
Timglas Tid: 45 minuter
Portioner 20 st

Ingredienser:

Muffins:

Topping:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret. När drygt hälften smält - ta bort smöret från värmen och låt resten smälta av den befintliga värmen.

  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker.

    Vispa till en ljus pösig smet, gärna med elvisp med vispar.

  3. Tillsätt bakpulver och vispa så det blir blandat.

  4. Tillsätt mjölet och det smälta smöret och rör eller vispa på lägsta hastighet till en jämn smet. Vispa inte mer än att det är blandat.

  5. Fördela smeten i aluminiumformar som fylls till ungefär två tredjedelar med smet.

    Det är viktigt att du göra detta direkt och ställer in i ugnen direkt om smöret inte är helt avsvalnat eftersom värmen sätter igång jäsprocessen hos bakpulvret.

  6. Lägg i 2-3 hallon i varje muffins. Frysta hallon behöver ej tinas.

  7. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 9-12 minuter, de ska se halvfärdiga ut, lite färg men inte klara.

    Förbered toppingen under tiden.

  8. Topping:

  9. Tina hallonen och mosa med en gaffel.

  10. Mät upp smör, strösocker, mjöl och grädde i en tjockbottnad kastrull.

    Låt smöret smälta och rör om till en jämn smet.

  11. Tillsätt mandelspånen. Rör ihop till en jämn smet.

    Låt sedan koka upp och låt sjuda några minuter på svag värme så att smeten blir lite tjockare.

  12. Fördela de mosade hallonen och därefter toscasmeten på de halvfärdiggräddade muffinsarna.

  13. Grädda i ugnen ytterligare cirka 6-10 minuter tills kakorna fått en gyllene färg.

    Låt svalna och servera. De kan även frysas in.

Beskrivande bilder

smält smör
1. Smält smör.
ägg och strösocker
2.1. Ägg och strösocker.
ägg och socker vispat
2.2. Ägg och socker vispat.
bakpulver tillsatt
3. Bakpulver tillsatt.
mjölet och det smälta smöret tillsatt
4.1. Mjölet och det smälta smöret tillsatt.
muffins-smeten klar
4.2. Muffins-smeten klar.
muffinssmet i formar
5. Muffinssmet i formar.
2-3 hallon i varje
6. 2-3 hallon i varje.
halvfärdiggräddade muffins
7. Halvfärdiggräddade muffins.
mosade hallon
8. Mosade hallon.
ingredienser till toscasmet
9.1. Ingredienser till toscasmet.
en jämn toscasmet
9.2. En jämn toscasmet.
mandelspån tillsatta
10.1. Mandelspån tillsatta.
jämn toscasmet
10.2. En jämn toscasmet.
toscasmeten har tjocknat och är klar
10.3. Toscasmeten har tjocknat och är klar.
hallonmoset fördelat på muffinsarna
11.1. Hallonmoset fördelat på muffinsarna.
toscasmeten fördelad ovanpå hallonmoset
11.2. Toscasmeten fördelad ovanpå hallonmoset.
gräddade hallontoscamuffins
12. Gräddade hallontoscamuffins.

glödlampa Tips:

Gör dubbel sats.

planera Planeringstips:

Köp hem fina aluminiumformar. Det går också att använda pappersformar. Om formarna är mindre blir det fler muffins till antalet och därmed lite kortare tid i ugnen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Hallontoscamuffins går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

person Svar till Nadiia penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man.
penna Skrivet av Nadiia
Kan man tillsätta vaniljsocker?
person Svar till Cecilia penna Skrivet av Susanne
Tack, vad roligt att höra! :)

Läs alla 11 kommentarer