| Muffins & Mjuka Kakor |

Hallontoscamuffins

Enkelt recept på goda muffins med hallonsylt och toscasmet.
hallontoscamuffins
Goda muffins med hallonsylt och toscasmet. Fina och festliga serverade i aluminiumformar.
Timglas Tid: 45 minuter
Portioner ca 15 st

Ingredienser:

Toscasmet:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned i smeten.

3. Tillsätt smält smör som du låter svalna lite och rör om.

4. Häll direkt smeten i aluminiumformar för mazariner/muffins så att de fylls till ungefär tre fjärdedelar. Det är viktigt att du göra detta direkt och ställer in i ugnen direkt om smöret inte är helt avsvalnat eftersom värmen sätter igång jäsprocessen hos bakpulvret.

5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 11-12 minuter.

6. Under tiden gör man toscasmeten: Lägg/häll smör, socker, mjöl och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt smöret smälta och rör om till en jämn smet. Rör ner mandelspånen. Låt sedan koka upp och låt sjuda några minuter på svag värme.

7. Ta ut kakorna ur ugnen efter 11-12 minuter (de är då lite mer än halvfärdiga) och klicka på knappt 1 tesked hallonsylt på varje kaka.

8. Klicka därefter toscasmeten ovanpå sylten och ställ sedan in kakorna i ugnen ytterligare cirka 6-7 minuter tills kakorna fått en gyllene färg.

Hallontoscasmeten
1. Hälls smeten i formarna. 2. Klicka på hallonsylten och därefter toscasmeten och fortsätt grädda.

glödlampa Tips:

Gör dubbel sats.

planera Planeringstips:

Köp hem fina aluminiumformar. Det går också att använda pappersformar. Om inte formarna är lika stora så blir det fler muffins till antalet och därmed lite kortare tid i ugnen.