Äppelmazariner

Lyxiga och goda mazariner med äpple.
äppelmazariner
Mycket goda och lyxiga mazariner med äppel och mandelfyllning.
Tid: 50 min varav 25 min i ugnen
10 st

Ingredienser:

Mördeg:

Fyllning:

Garnering:

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Till det här receptet är det väldigt smidigt att använda en matberedare.

Hacka ihop vetemjöl, matfett, socker och vatten till en jämn smet. Tryck ut degen i aluminiumformarna så att formarna blir klädda med degen.

Gör fyllningen. I matberedare: Ös i alla ingredienser utom ägget och hacka ihop allt till en jämn smet. Häll i ägget och kör till en jämn smet.

Utan matberedare: Mal eller hacka mandeln fint. Hacka äpplet i småbitar. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.

Fördela fyllningen i formarna och strö över flagad mandel.

Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 25 minuter.

Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

aluminiumformarna klädda med mördeg
Tryck ut mördegen i aluminiumformarna.
mazarinerna fyllda med mandel och äpple
Klicka i fyllningen och strö över mandelspån.
Gräddade mazariner med äpple och mandelfyllning
Mazarinerna har gräddats. Det som återstår är att pudra över florsocker strax före servering.

Hållbarhet och förvaring

Går bra att frysa utan garnering.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till Daniel Skrivet av Susanne
Jag är inte så bra på att kavla mördeg men om man är det så kan man försöka kavla degen så tunn som möjligt och sedan klä formarna med det, man får förstås pussla lite. Jag brukar istället trycka ut degen med fingrarna. Degen ska räcka till vanliga mazarinformar.
Skrivet av Daniel
Jag misslyckades lite med den här, men jag tror att det delvis kan berott på att formarna var för stora. Mördegen räckte inte till för att täcka dem alls. Finns det några tips för hur man klär formarna på ett enkelt sätt, ska man kavla ut mördegen och skära ut dem i nån speciell form och klämma dit?
Skrivet av Susanne
Svar till lilian: Ja du skulle kunna byta ut mandeln och sockret i fyllningen mot kokosmassa (som brukar finnas i affären i närheten av mandelmassa) och så hoppar du över mandelspånen. Då får du kokosäppelmazariner istället.
Skrivet av lilian
är allergisk mot mandel, kan man bara ta bort mandeln och mandelnspån eller ska man tillsätta någoting istället??
Skrivet av Susanne
Svar till Ulrika: I fyllningen kan du byta ut mandel och socker mot mandelmassa. Det blir då ca 185 g mandelmassa (du kan ta 200 g).

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest