| Muffins & Mjuka Kakor | Tårtor & bakelser |

Äppelmazariner

Lyxiga och goda mazariner med äpple.
äppelmazariner
Mycket goda och lyxiga mazariner med äppel och mandelfyllning.
Timglas Tid: 50 min varav 25 min i ugnen
Portioner 10 st

Ingredienser:

Mördeg:

Fyllning:

Garnering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Till det här receptet är det väldigt smidigt att använda en matberedare.

Hacka ihop vetemjöl, matfett, socker och vatten till en jämn smet. Tryck ut degen i aluminiumformarna så att formarna blir klädda med degen.

Gör fyllningen. I matberedare: Ös i alla ingredienser utom ägget och hacka ihop allt till en jämn smet. Häll i ägget och kör till en jämn smet.

Utan matberedare: Mal eller hacka mandeln fint. Hacka äpplet i småbitar. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.

Fördela fyllningen i formarna och strö över flagad mandel.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter.

Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

aluminiumformarna klädda med mördeg
Tryck ut mördegen i aluminiumformarna.
mazarinerna fyllda med mandel och äpple
Klicka i fyllningen och strö över mandelspån.
Gräddade mazariner med äpple och mandelfyllning
Mazarinerna har gräddats. Det som återstår är att pudra över florsocker strax före servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Går bra att frysa utan garnering.

Kommentarer till Äppelmazariner

Skriv en kommentar

person Svar till Daniel penna Skrivet av Susanne
Jag är inte så bra på att kavla mördeg men om man är det så kan man försöka kavla degen så tunn som möjligt och sedan klä formarna med det, man får förstås pussla lite. Jag brukar istället trycka ut degen med fingrarna. Degen ska räcka till vanliga mazarinformar.
penna Skrivet av Daniel
Jag misslyckades lite med den här, men jag tror att det delvis kan berott på att formarna var för stora. Mördegen räckte inte till för att täcka dem alls. Finns det några tips för hur man klär formarna på ett enkelt sätt, ska man kavla ut mördegen och skära ut dem i nån speciell form och klämma dit?
penna Skrivet av Susanne
Svar till lilian: Ja du skulle kunna byta ut mandeln och sockret i fyllningen mot kokosmassa (som brukar finnas i affären i närheten av mandelmassa) och så hoppar du över mandelspånen. Då får du kokosäppelmazariner istället.

Läs alla 11 kommentarer