| Efterrätter |

Ananassmulpaj

God och saftig ananas kryddad med ingefära tillsammans med ett krispigt kokos-smultäcke blir verkligen supergott. Detta recept smulpaj går dessutom väldigt snabbt att göra.
ananassmulpaj
Ananassmulpaj severad med vispad grädde.
Timglas Tid: 30 minuter, varav 14 minuter i ugnen.
Portioner 3-4 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Fyllning:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp kokosflingor, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör om så det blir blandat.

    kokos, mjöl, strösocker, vaniljsocker
    Kokos, mjöl, strösocker, vaniljsocker.
    torra ingredienser till smuldegen blandade
    Torra ingredienser till smuldegen blandade.
  2. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.

    Låt detta stå framme i rumstemperatur medan du gör nästa steg (för att smöret ska bli mjukt).

    smöret tillsatt i skurna bitar
    Smöret tillsatt i skurna bitar.
  3. Om du köper ananas i konservburk så häll av juicen ordentligt.

    Lägg (väl avrunna) ananasbitar i en liten ugnssäker form.

    Sikta över potatismjöl och ingefära.

    ananasbitar i ugnsform
    Ananasbitar i ugnsform.
    ananas med potatismjöl och ingefära
    Ananas med potatismjöl och ingefära.
  4. Nyp ihop smuldegen för hand till en smulig deg. (Man kan även använda elvisp med vispar.)

    Fördela smuldegen ovanpå ananasbitarna.

    smuldegen klar
    Smuldegen klar.
    ogräddad ananassmulpaj
    Ogräddad ananassmulpaj.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 14 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.

    pajen gräddas i ugnen
    Pajen gräddas i ugnen.
  6. Låt ananassmulpajen svalna och servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

    färdiggräddad ananassmulpaj
    Färdiggräddad ananassmulpaj.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven ananaspaj i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Ananassmulpaj

Skriv en kommentar