| Efterrätter |

Ananassmulpaj

God och saftig ananas kryddad med ingefära tillsammans med ett krispigt kokos-smultäcke blir verkligen supergott. Detta recept smulpaj går dessutom väldigt snabbt att göra.
ananassmulpaj
Ananassmulpaj severad med vispad grädde.
Timglas Tid: 30 minuter, varav 14 minuter i ugnen.
Portioner 3-4 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Fyllning:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp kokosflingor, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör om så det blir blandat.

  2. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.

    Låt detta stå framme i rumstemperatur medan du gör nästa steg (för att smöret ska bli mjukt).

  3. Om du köper ananas i konservburk så häll av juicen ordentligt.

    Lägg (väl avrunna) ananasbitar i en liten ugnssäker form.

    Sikta över potatismjöl och ingefära.

  4. Nyp ihop smuldegen för hand till en smulig deg. (Man kan även använda elvisp med vispar.)

    Fördela smuldegen ovanpå ananasbitarna.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 14 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.

  6. Låt ananassmulpajen svalna och servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Bilder steg för steg

kokos, mjöl, strösocker, vaniljsocker
1.1. Kokos, mjöl, strösocker, vaniljsocker.
torra ingredienser till smuldegen blandade
1.2. Torra ingredienser till smuldegen blandade.
smöret tillsatt i skurna bitar
2. Smöret tillsatt i skurna bitar.
ananasbitar i ugnsform
3.1. Ananasbitar i ugnsform.
ananas med potatismjöl och ingefära
3.2. Ananas med potatismjöl och ingefära.
smuldegen klar
4.1. Smuldegen klar.
ogräddad ananassmulpaj
4.2. Ogräddad ananassmulpaj.
pajen gräddas i ugnen
5. Pajen gräddas i ugnen.
färdiggräddad ananassmulpaj
6. Färdiggräddad ananassmulpaj.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven ananaspaj i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentar