Ananassmulpaj




Ingredienser:
Smuldeg:
- 3 dl kokosflingor
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
Fyllning:
- 350 g (avrunnen vikt) ananas i bitar
- 1,5 tsk potatismjöl
- 2 krm ingefära
Servering:
- ev. ca 3 dl vispgrädde
- ev. ca 3-4 portioner vaniljglass

Gör så här:
-
Mät upp kokosflingor, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör om så det blir blandat.
- 3 dl kokosflingor
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Kokos, mjöl, strösocker, vaniljsocker. Torra ingredienser till smuldegen blandade. -
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
Låt detta stå framme i rumstemperatur medan du gör nästa steg (för att smöret ska bli mjukt).
- 100 g smör
Smöret tillsatt i skurna bitar. -
Om du köper ananas i konservburk så häll av juicen ordentligt.
Lägg (väl avrunna) ananasbitar i en liten ugnssäker form.
Sikta över potatismjöl och ingefära.
- 350 g (avrunnen vikt) ananas i bitar
- 1,5 tsk potatismjöl
- 2 krm ingefära
Ananasbitar i ugnsform. Ananas med potatismjöl och ingefära. -
Nyp ihop smuldegen för hand till en smulig deg. (Man kan även använda elvisp med vispar.)
Fördela smuldegen ovanpå ananasbitarna.
Smuldegen klar. Ogräddad ananassmulpaj. -
Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 14 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.
Pajen gräddas i ugnen. -
Låt ananassmulpajen svalna och servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
- ev. ca 3 dl vispgrädde
- ev. ca 3-4 portioner vaniljglass
Färdiggräddad ananassmulpaj.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven ananaspaj i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
| Efterrätter |