
✏️ Skrivet av
Kan man ha krossad annanas i burk istället för bitar?
Mät upp kokosflingor, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör om så det blir blandat.
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
Låt detta stå framme i rumstemperatur medan du gör nästa steg (för att smöret ska bli mjukt).
Om du köper ananas i konservburk så häll av juicen ordentligt.
Lägg (väl avrunna) ananasbitar i en liten ugnssäker form.
Sikta över potatismjöl och ingefära.
Nyp ihop smuldegen för hand till en smulig deg. (Man kan även använda elvisp med vispar.)
Fördela smuldegen ovanpå ananasbitarna.
Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 14 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.
Låt ananassmulpajen svalna och servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter |