| Efterrätter
| Smulpajer
|
Ananassmulpaj
God och saftig ananas kryddad med ingefära tillsammans med ett krispigt kokos-smultäcke blir verkligen supergott. Detta recept smulpaj går dessutom väldigt snabbt att göra.
Tid: 30 minuter, varav 14 minuter i ugnen.
3-4 portioner
Ingredienser:
Smuldeg:
- 3 dl kokosflingor
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
Fyllning:
- 350 g (avrunnen vikt) ananas i bitar
- 1,5 tsk potatismjöl
- 2 krm ingefära
Servering:
- ev. ca 3 dl vispgrädde
- ev. ca 3-4 portioner vaniljglass
Vegetariskt
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (169 g): 504 kalorier, 35 g kolhydrater, 37 g fett, 4 g protein, 8 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven ananaspaj i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Kan man ha krossad annanas i burk istället för bitar?
️ Skrivet av
Mycket gott och enkelt recept!