Ananastårta
Baka enkelt denna tårta som består av en kokosbotten som blir saftig med ananasjuice. Tårtan toppas med vispad grädde och ananas.
Tid: 2 ½ timme varav 30 min i ugnen och 1 timme för att kakan ska "safta" sig
Mängd: 8-10 bitar
Ingredienser:
Botten:
- 100 g smör
- kokosflingor (till formen)
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 4 dl kokosflingor
- 0,5 dl vetemjöl
Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk (ca 225 g) krossad ananas
- 1 burk (ca 200 g) ananas i skivor
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 centimeter i diameter
- elvisp
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylskåp. Är finast första dygnet men håller sig åtminstone 5 dygn.
️ Skrivet av
Älskar cocos och ananas 😋
️ Skrivet av
SÅÅÅÅÅ GOTT!
️ Skrivet av
Supergod, men lade till lite färska hallon mellan krossad och skivad ananas👍
️ Skrivet av
Riven choklad över tårtan sätter pricken över i!
webmaster
️ Skrivet av
Svar till Äpple: Jag har gjort den här tårtan några gånger och jag tycker den blev god och därför finns den med här på recepten.se ;)