| Påsk - påskmat och påskgodis | Tårtor & bakelser |

Ananastårta

God och saftig ananastårta med kokos. Otroligt god och saftig tårta som är superenkel att göra med detta recept.
ananastårta
Mycket god och saftig ananastårta med kokos som är enkel att göra.
Timglas Tid: 2 ½ timme varav 30 min i ugnen och 1 timme för att kakan ska "safta" sig
Portioner 8-10 bitar

Ingredienser:

Botten:

Garnering:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

    Tårtbotten:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

    Smält smöret och låt det svalna.

  2. Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter, och beströ den med kokosflingor.

  3. Vispa ägg och socker till en ljus pösig smet med elvisp.

  4. Vispa ner bakpulver. Kör med elvisp 5 sekunder.

  5. Vispa därefter ner kokosflingor och vetemjöl. Kör med elvisp så det blir blandat (ca 20 sekunder).

  6. Tillsätt det smälta smöret Kör med elvisp tills det är blandat (ca 10 sekunder).

  7. Häll smeten i formen och bred försiktigt ut den.

  8. Grädda i nedersta delen av ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills kakan är klar och har släppt kanten.

  9. Låt kakan stå kvar några minuter i formen, stjälp sedan upp den direkt på serveringsfatet.

  10. Garnering:

  11. Nagga kakan med en provsticka. Skeda ananasspad (från burken med ananasringar) över kakan. 

    Låt kakan stå och safta till sig och svalna en timme (eller mer) i rumstemperatur.

  12. Vispa grädden tjock. Bred ut grädden över tårtan.

  13. Låt den krossade ananasen rinna av. Lägg den sedan i mitten.

  14. Skär ananasskivorna i mindre bitar. Lägg dem med breda sidan utåt på kakans ytterkant.

    Tårtan är nu klar att servera men bli ännu godare om du låter den stå och safta till sig minst en timme i kylskåp.

Bilder steg för steg

instruktion steg 1 ananastårta
1. Smält smör.
instruktion steg 2 ananastårta
2. Smord form med kokosflingor.
instruktion steg 3.1 ananastårta
3.1. Ägg och strösocker.
instruktion steg 3.2 ananastårta
3.2. Ägg och strösocker vispat.
instruktion steg 4 ananastårta
4. Tillsätt bakpulver.
instruktion steg 5.1 ananastårta
5.1. Tillsätt kokosflingor och vetemjöl.
instruktion steg 5.2 ananastårta
5.2. Blanda.
instruktion steg 6.1 ananastårta
6.1. Tillsätt smält smör.
instruktion steg 6.2 ananastårta
6.2. Blanda.
instruktion steg 7 ananastårta
7. Smeten i formen.
instruktion steg 8 ananastårta
8. Grädda i ugnen.
instruktion steg 9.1 ananastårta
9.1. Färdiggräddad ananastårta.
instruktion steg 9.2 ananastårta
9.2. Tårtan på serveringsfat.
instruktion steg 10.1 ananastårta
10.1. Nagga med en provsticka.
instruktion steg 10.2 ananastårta
10.2. Skeda över ananasspad.
instruktion steg 11 ananastårta
11. Bred ut grädden.
instruktion steg 12 ananastårta
12. Krossad ananas i mitten.
instruktion steg 13.1 ananastårta
13.1. Ananas i skivor.
instruktion steg 13.2 ananastårta
13.2. Lägg på ananasbitarna och tårtan är klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara tårtan i kylskåp. Är finast första dygnet men håller sig åtminstone 5 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Andrea
Riven choklad över tårtan sätter pricken över i!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Äpple: Jag har gjort den här tårtan några gånger och jag tycker den blev god och därför finns den med här på recepten.se ;)
penna Skrivet av Äpple
Nån som kan intyga att den är god? Ska baka den på påsklovet med en kompis. :)

Läs alla 5 kommentarer