Ananastårta

God och saftig ananastårta med kokos. Otroligt god och saftig tårta som är superenkel att göra med detta recept.
ananastårta
Mycket god och saftig ananastårta med kokos som är enkel att göra.
Timglas Tid: 2 ½ timme varav 30 min i ugnen och 1 timme för att kakan ska "safta" sig
Portioner 8-10 bitar

Ingredienser:

Botten:

Garnering:

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme

Gör ananastårta så här:

    Tårtbotten:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

    Smält smöret och låt det svalna.

    instruktion steg 1 ananastårta
    Smält smör.
  2. Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter, och beströ den med kokosflingor.

    instruktion steg 2 ananastårta
    Smord form med kokosflingor.
  3. Vispa ägg och socker till en ljus pösig smet med elvisp.

    instruktion steg 3.1 ananastårta
    Ägg och strösocker.
    instruktion steg 3.2 ananastårta
    Ägg och strösocker vispat.
  4. Vispa ner bakpulver. Kör med elvisp 5 sekunder.

    instruktion steg 4 ananastårta
    Tillsätt bakpulver.
  5. Vispa därefter ner kokosflingor och vetemjöl. Kör med elvisp så det blir blandat (ca 20 sekunder).

    instruktion steg 5.1 ananastårta
    Tillsätt kokosflingor och vetemjöl.
    instruktion steg 5.2 ananastårta
    Blanda.
  6. Tillsätt det smälta smöret Kör med elvisp tills det är blandat (ca 10 sekunder).

    instruktion steg 6.1 ananastårta
    Tillsätt smält smör.
    instruktion steg 6.2 ananastårta
    Blanda.
  7. Häll smeten i formen och bred försiktigt ut den.

    instruktion steg 7 ananastårta
    Smeten i formen.
  8. Grädda i nedersta delen av ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills kakan är klar och har släppt kanten.

    instruktion steg 8 ananastårta
    Grädda i ugnen.
  9. Låt kakan stå kvar några minuter i formen, stjälp sedan upp den direkt på serveringsfatet.

    instruktion steg 9.1 ananastårta
    Färdiggräddad ananastårta.
    instruktion steg 9.2 ananastårta
    Tårtan på serveringsfat.
  10. Garnering:

  11. Nagga kakan med en provsticka. Skeda ananasspad (från burken med ananasringar) över kakan. 

    Låt kakan stå och safta till sig och svalna en timme (eller mer) i rumstemperatur.

    instruktion steg 10.1 ananastårta
    Nagga med en provsticka.
    instruktion steg 10.2 ananastårta
    Skeda över ananasspad.
  12. Vispa grädden tjock. Bred ut grädden över tårtan.

    instruktion steg 11 ananastårta
    Bred ut grädden.
  13. Låt den krossade ananasen rinna av. Lägg den sedan i mitten.

    • 1 burk (ca 225 g) krossad ananas
    instruktion steg 12 ananastårta
    Krossad ananas i mitten.
  14. Skär ananasskivorna i mindre bitar. Lägg dem med breda sidan utåt på kakans ytterkant.

    Tårtan är nu klar att servera men bli ännu godare om du låter den stå och safta till sig minst en timme i kylskåp.

    • 1 burk (ca 200 g) ananas i skivor
    instruktion steg 13.1 ananastårta
    Ananas i skivor.
    instruktion steg 13.2 ananastårta
    Lägg på ananasbitarna och tårtan är klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara tårtan i kylskåp. Är finast första dygnet men håller sig åtminstone 5 dygn.

Se även dessa recept

| Påsk | Påsktårta | Tårtor & bakelser |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Busan
Supergod, men lade till lite färska hallon mellan krossad och skivad ananas👍
✏️ Skrivet av Andrea
Riven choklad över tårtan sätter pricken över i!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Äpple: Jag har gjort den här tårtan några gånger och jag tycker den blev god och därför finns den med här på recepten.se ;)
✏️ Skrivet av Äpple
Nån som kan intyga att den är god? Ska baka den på påsklovet med en kompis. :)
✏️ Skrivet av nish
ska baka den nu med min 3 åriga son.ser väldigt gooo ut så vi får se.....