Sachertårta är en otroligt god och lyxig chokladtårta - en dröm för den som älskar choklad. Aprikosmarmelad tillsammans med den saftiga chokladkakan och chokladglasyren blir väldigt gott!
175 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Planeringstips:
Sachertårtan kan stå 1-2 dygn i kylskåp före servering utan att smaken blir sämre, snarare tvärtom.
Utan garnering så kan tårtan frysas in och håller sig då minst 3 månader i frysen.
Kan jag byta ut vetemjöl och istället ta glutenfritt mjöl? Och då hur mycket glutenfritt mjöl?
MVH
Ingela Twete Friberg
⭐
webmaster
💬Svar till
Johan
✏️Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Jag håller helt med dig om att det är viktigt med formens storlek och därför brukar jag alltid skriva det så om det saknas någonstans säg till så ska jag lägga till det! Det är en miss från min sida! I detta recept blir ca 22-24 cm i diameter bra. Tack!
✏️Skrivet av Johan
Hej Susanne! Tack för alla fina recept! En sak som jag dock ofta saknar i dina recept är storleken på formen du använder till receptet. T ex i detta recept på Sachertårta, ska man förutsätta att du använder en form med 24 cm diameter (vilket ju är vanligt)?
Har man dimensioner på formen som receptet inte är anpassat för ändras ju inte bara formen på resultatet utan även gräddningsegenskaperna.
✏️Skrivet av PL
Kan man göra tårtan glutenfri?
⭐
webmaster
💬Svar till
Liselott
✏️Skrivet av Susanne
Nej det är inget bakpulver i det här receptet. Det här är inte en sådan typ av chokladbotten man brukar ha bakpulver i. Äggen ger viss fluffighet.