Vit Chokladkokostårta
En mycket god kokostårta med vit choklad som är enkel att göra och imponerar på gästerna. En god och saftig mjuk kaka som tårtbotten med kokosflingor och vit choklad i smeten. Sedan toppas den med en ljuvligt god vit chokladmousse och dekoreras sedan med bär. Väldigt god smak med kokos och vit choklad.

Tid: 90 minuter varav 40 minuters jobb
Mängd: 8 bitar
Ingredienser:
Tårtbotten:
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- ca 0,75 dl kokosflingor (till att beströ formen)
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 dl kokosflingor (till smeten)
- 1 dl vetemjöl
Vit chokladmousse:
- 50 g smör
- 100 g vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- 3 st äggulor
- 0,5 dl florsocker
Garnering:
- 0,5 liter bär t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär
Glutenfritt - Byt ut vetemjölet mot majsmjöl.
Ugn:
- 200 °C i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Variationstips
Den vita chokladen i tårtbotten kan bytas ut mot mörk choklad. Kokosflingor kan bytas ut mot hackad mandel.
️ Skrivet av
jag har gjort denna 3 ganger nu men den botten blir alltid sa hard och lag. jag fattar inte vad jag gor for fel? tycker inte moussen racker och den faller ner varje gang fast den har statt i kylen lange.
️ Skrivet av
Hej! Tror du att det skulle funka utan choklad i smeten?

webmaster
Svar till
Patricia
️ Skrivet av
Ja det tror jag. Den är ganska fast.
️ Skrivet av
Kan man bygga den på höjden tro? Köra två stycken och stapla på varandra?
Med vänlig hälsning Patricia
Med vänlig hälsning Patricia

webmaster
Svar till
Anna
️ Skrivet av
Ja det borde gå bra!