Marinerad fläskfilé med rosmarin
Mycket god marinerad fläskfilé med rosmarin, vitlök och lagerblad. Enkelt recept som går att förbereda.
Tid: 20 minuters jobb + 8 timmar marinering och 1 timme i ugnen
6 portioner
Ingredienser:
- ca 1 kg fläskfilé
- 1 dl olivolja
- 1,5 tsk salt
- 2 tsk rosmarin
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 klyftor vitlök
- 2 st lagerblad
Serveringsförslag:
- ev. 6 portioner potatisgratäng
- ev. 6 portioner rödvinssås
Glutenfritt
Utrustning:
Ugn:
- 125 °C i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter med över- och undervärme (använd stektermometer)
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (187 g): 324 kalorier, 1 g kolhydrater, 20 g fett, 35 g protein
Serveringstips
Servera gärna med potatisgratäng och rödvinssås.
Planeringstips
Går bra att göra dagen innan och förvara i kylskåp. Servera kallt eller värm köttet i ugnen till ljummet.
Hållbarhet och förvaring
Förvara köttet i kylskåp. Servera kallt eller värm i ugn till ljummet.