Marinerad fläskfilé med rosmarin

Mycket god marinerad fläskfilé med rosmarin, vitlök och lagerblad. Enkelt recept som går att förbereda.
rosmarinmarinerad fläskfilé
Rosmarinmarinerad fläskfilé serverad med potatisgratäng och rödvinssås.
Timglas Tid: 20 minuters jobb + 8 timmar marinering och 1 timme i ugnen
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (187 g): 324 kalorier, 1 g kolhydrater, 20 g fett, 35 g protein

Ingredienser:

Serveringsförslag:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 125 °C i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter med över- och undervärme (använd stektermometer)

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilén. Skär bort fett och hinnor.

    putsad fläskfilé
    Putsad fläskfilé.
  2. Häll olivoljan i en bunke. Tillsätt salt, rosmarin och svartpeppar.

    Pressa i vitlöken. Smula ner lagerblad.

    (Istället för en bunke kan man även använda dubbla plastpåsar.)

    marinaden i en bunke
    Marinaden i en bunke.
  3. Lägg fläskfilén i påsen med marinaden. Förslut påsen och lägg den gärna i en djup tallrik.

    Ställ in i kylskåp och låt marinera över natten, minst 8 timmar.

    fläskfilén marineras
    Fläskfilén marineras.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla, stek fläskfilén några minuter på varje yta så den får fin färg runt om. Salta gärna lite.

    stekpanna med smör
    Stekpanna med smör.
    fläskfilén steks i stekpanna
    Fläskfilén steks så den får färg.
  5. Lägg över fläskfilén i en ugnsform. Stick in en köttermometer med spetsen mitt i köttet.

    fläskfiléerna i en ugnsform
    Fläskfiléerna i en ugnsform.
  6. Stek mitt i ugnen i 125°C till 68°C innertemperatur. Det tar ca 45-60 minuter.

    stek fläskfilén i ugnen
    Stek fläskfilén i ugnen.
  7. Låt köttet svalna och vila minst 20 minuter.

    färdigstekt fläskfilé
    Färdigstekt fläskfilé.
  8. Skär upp köttet och servera.

    Servera gärna med potatisgratäng och rödvinssås.

    fläskfilé i bitar
    Fläskfilé i bitar.

servera Serveringstips:

Servera gärna med potatisgratäng och rödvinssås.

planera Planeringstips:

Går bra att göra dagen innan och förvara i kylskåp. Servera kallt eller värm köttet i ugnen till ljummet.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara köttet i kylskåp. Servera kallt eller värm i ugn till ljummet.

Se även dessa recept

| Buffé | Fläskkött | Huvudrätter |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer