Kokostoscakladdkaka

Baka kokostoscakladdkaka till dessert eller lyxigt fika och servera vispad grädde till. Hur gott som helst.
kokostoscakladdkaka
En bit kokostoscakladdkaka serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: 60 minuter
Portioner 12 bitar
Näringsvärde Näringsvärde per bit : 416 kcal

Ingredienser:

Kladdkaka:

Kokostäcke:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält smöret.

    Använd en kastrull som rymmer minst 1,5 liter så att all smet får plats.

    Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om då och då tills allt smör smält.

    smält smör
    Smält smör.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

    smord och bröad form
    Smord och bröad form.
  3. Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och salt till det smälta smöret. Vispa till en jämn smet.

    (Använd gärna elvisp med vispar och vispa på full effekt ca 20 sekunder.)

    ägg, strösocker, vaniljsocker, salt tillsatt
    Ägg, strösocker, vaniljsocker, salt tillsatt.
    smeten vispad
    Smeten vispad.
  4. Tillsätt kakao och vetemjöl. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

    kakao och vetemjöl tillsatt
    Kakao och vetemjöl tillsatt.
    kladdkakssmeten klar
    Kladdkakssmeten klar.
  5. Häll smeten i formen.

    smeten i formen
    Smeten i formen.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 15 minuter. Den ska svaja i mitten om man skakar till den lite försiktigt.

    Låt kakan stå i rumstemperatur i 15 minuter (eller lite mer). Gör kokostoscasmeten under tiden.

    gräddad kladdkaka
    Gräddad kladdkaka.
  7. Kokostoscatäcke:

  8. Gör kokostoscatäcket. Mät upp smör, kokosflingor, strösocker, ljus sirap och vispgrädde i en kastrull.

    ingredienser till kokostoscatäcket
    Ingredienser till kokostoscatäcket.
  9. Smält och blanda. Låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka på spisen ca 15 minuter.

    kokostoscasmeten blandad när smöret smält
    Kokostoscasmeten blandad när smöret smält.
    kokostoscasmeten kokar
    Kokostoscasmeten kokar.
    kokostoscasmeten har kokat färdigt
    Kokostoscasmeten har kokat färdigt.
  10. Bred ut kokostoscasmeten ovanpå kladdkakan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 225°C i ca 5 minuter tills den fått gyllene färg.

    kokostoscasmeten utbredd på kladdkakan
    Kokostoscasmeten utbredd på kladdkakan i formen.
    färdiggräddad kokostoscakladdkaka
    Färdiggräddad kokostoscakladdkaka.
  11. Låt kakan svalna. Gärna svalt så går det fortare. Det går bra att lyfta över kakan till ett serveringsfat. Kakan kan serveras både rumstempererad eller kylskåpskall. Servera med vispad grädde.

    kokostoscakladdkakan serverad
    Kokostoscakladdkakan serverad.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

I rumstemperatur håller sig kakan minst 3 dagar. I kylskåp så håller den sig minst 2 veckor. Kakan kan även frysas och håller sig då minst 3 månader. Den kan serveras antingen rumstempererad eller kylskåpskall.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer till Kokostoscakladdkaka

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info