Kokostoscakladdkaka
Baka kokostoscakladdkaka till dessert eller lyxigt fika och servera vispad grädde till. Hur gott som helst.
Tid: 60 minuter
Mängd: 12 bitar
Ingredienser:
Kladdkaka:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 4 msk kakao
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Kokostäcke:
- 50 g smör
- 150 g (4,25 dl) kokosflingor
- 1 dl strösocker
- 0,75 dl (105 g) ljus sirap
- 1 dl vispgrädde
Vegetariskt
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 5 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (95 g): 411 kcal, 37 g kolhydrater, 27 g fett, 4 g protein, 4 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
I rumstemperatur håller sig kakan minst 3 dagar. I kylskåp så håller den sig minst 2 veckor. Kakan kan även frysas och håller sig då minst 3 månader. Den kan serveras antingen rumstempererad eller kylskåpskall.
️ Skrivet av
Super enkelt och jättegott. Stort tack.
️ Skrivet av
Kan man utesluta sirap från denna recept?funkar det med honung istället?
️ Skrivet av
Jag lyckades aldrig med kladdkaka trots många försök och olika recept, tills jag hittade detta! Ska göras igen väldigt snart då det genast blev min favorit att baka. Tack för det!
Älskar upplägget med tydligheten och bilderna, så det är alltid här jag kollar först efter recept!
Älskar upplägget med tydligheten och bilderna, så det är alltid här jag kollar först efter recept!
️ Skrivet av
Ohh vad jag har försökt koka ungspankaka som min son ätit i skolan i Sverige! Han frågar ofta men ja kan inte laga. Min svenska är inte så bra skrivet, bättre talande, ursäkta. TACK TACK TUSEND TACK. Nu kan jag verkligen laga Toskakaka! Yesss. Mums filibaba ! You are The Best thing that happened to me to remind me of min mycket kära Sverige For Altid ! Stor kram ! Puss o kram, min Susanne 🤗😋
webmaster
Svar till
Julia
️ Skrivet av
Kul att du tyckte om kakan! :)