Frusen chokladtårta
Den här chokladtårtan är helt otroligt god! Nötmarängbotten, fyllning med choklad, punsch och kaffe samt täcket med grädde och choklad smakar otroligt bra tillsammans! Även om man inte gillar kaffe och punsch särskilt mycket så är denna tårta supergod för smakkombinationen är fantastisk. Tårtan går att göra långt i förväg och förvara i frysen.
Tid: 5 timmar varav 4 timmar i frysen
ca 10 bitar
Ingredienser:
Nötmarängbotten:
- 1,5 dl (100 g) hasselnötkärnor
- 1,5 dl strösocker
- 4 st äggvitor
Glassfyllning:
- 100 g mörk choklad
- 4 st äggulor
- 3 msk florsocker
- 1 dl starkt kaffe
- 0,25-0,5 dl punsch
- 3 dl vispgrädde
Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- 50 g mörk choklad
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
- elvisp
-
mixer
eller mandelkvarn
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (134 g): 475 kalorier, 27 g kolhydrater, 38 g fett, 6 g protein
Planeringstips
Om man vill kan man göra även garneringen i förväg och frysa in. Men frys först in fyllningen.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 3 månader i frysen. Om man inte äter upp hela tårtan vid servering så kan resten frysas in igen. Garneringen går alltså också bra att frysa.
️ Skrivet av
Såg frågan om Punch, jag använde god rom, väldigt lyckat.
️ Skrivet av
Tack för receptet på frusen chokladtårta, gjorde succé på påskmiddagen!
️ Skrivet av
Hej! Jag gillar verkligen din sida och önskar dig lycka till, min fråga är vad kan man använda istället för punsch? Med vänlig hälsning, Sanaa
webmaster
️ Skrivet av
Nu är receptet uppdaterat med tydligare receptbeskrivning och nya bilder steg för steg.
webmaster
Svar till
Thina
️ Skrivet av
Ok, tack, bra att veta vad du tyckte! 👍