webmaster
Limeglasstårta
Mycket god glasstårta där sött möter surt i limegräddglassen tillsammans med den biskviliknande tårtbottnen. En mycket god kombination. Limeglasstårtan är dessutom naturligt glutenfri.
Tid: 30 min effektiv arbetstid + 20 min i ugnen och 4 timmar i frysen
1 tårta, ca 8 bitar
Ingredienser:
Till formen:
- ca 2 msk smör
- ca 3-4 msk kokosflingor
Limeglasstårtan:
- 300 g mandelmassa
- 3 st ägg
- 1 st lime
- 5 dl vispgrädde
- 1,5 dl florsocker
Garnering:
- 1 st lime
Laktosfritt - Ta laktosfri vispgrädde.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- citruspress
- minirivjärn eller vanligt rivjärn
- form med löstagbar kant / springform
- ev. matberedare
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (160 g): 531 kalorier, 35 g kolhydrater, 40 g fett, 8 g protein, 2 g fibrer
Planeringstips
Tårtan går perfekt att göra upp till 3 månader innan servering eftersom den håller sig så länge i frysen.
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i frysen där den håller sig minst 3 månader, blir det tårta över kan man frysa in den igen.
webmaster
Svar till
Inredningshjälpen
️ Skrivet av
Det får du göra!
️ Skrivet av
Biskvibotten är så himla gott, denna måste jag testa någon gång!
Inrednigshjälpen
Inrednigshjälpen
️ Skrivet av
mm det här låter gott det ska jag göra till mina jobbar kompisar imon närjag fyller år
webmaster
️ Skrivet av
Svar till Frida Cantona: Ja jag tror det går bra och då kan du ta lite mindre mängd eftersom fruktsocker är sötare än florsocker.
️ Skrivet av
Hej, kan man ta fruktsocker istället för florsocker för att hålla sig lite mer åt GI? Blir ju väääldigt mkt socker ändå me tanke på mandelmassan... :)