
⭐ webmaster
Utrustning:
Tina hallonen om frysta används.
Tvätta limen och riv skalet (endast det yttersta gröna, var noga med att inte få med för mycket av det vita).
Skär därefter limen i 2 delar och pressa ur saften, använd gärna en citruspress eller pressa för hand om du inte har någon.
Vispa ägg och socker till en ljusgul pösig smet med elvisp.
Tillsätt limeskal, den pressade limesaften och vaniljsocker.
Vispa till en jämn smet (några sekunder med elvisp).
Vispa grädden ganska hårt med elvisp (du behöver inte göra rent visparna).
Tillsätt de tinade hallonen (häll inte i all eventuell hallonsaft om det är mycket särskilt inte om du inte har en glassmaskin för det kan bli lite väl blött som ger is, drick gärna upp hallonsaften då istället.)
Tillsätt även den vispade grädden.
Blanda allt till en jämn smet, gärna med en slickepott.
I glassmaskin: Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter. Ät direkt eller lägg glassen i plastburk med lock och frys in. (Ställ gärna in plastburken i frysen lite innan så smälter inte glassen så mycket.) Om glassen ska serveras i portionsglas så portionera ut glassen direkt i dem och ställ i frysen. (Även här är det bra att ställa in portionsglasen i frysen innan man lägger i glassen för annars smälter glassen mot glaset.)
Utan glassmaskin: Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla hallon ska ligga på botten när glassen är klar. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.
Servera, ät och njut!
Läs gärna:
Serveringstips:
GI Tips:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glass | Glutenfritt |