Toscapaj med hallon och blåbär
En oerhört läcker toscapaj som består av ett pajskal som man fyller med hallon och blåbär eller andra bär. Sedan toppar man ett toscatäcke. Det blir mycket gott med den goda knäckiga toscan med knapriga mandelspån tillsammans med de syrliga bären. En enkel och god paj som går snabbt att göra.
Tid: 1,5 timmar varav 30 minuters jobb
Mängd: ca 10 bitar
Ingredienser:
Pajdeg:
- 125 g smör
- 3 dl (180 g) vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 msk strösocker
Fyllning:
- 250-300 g (ca 3 dl) bär t.ex. hallon, blåbär
- 1,5 msk potatismjöl
- 2 msk strösocker
Toscasmet:
- 100 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
- 100 g mandelspån
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 26 cm i diameter
Ugn:
- Förgrädda pajskalet: 200 °C i nedre delen av ugnen i 10 minuter med över- och undervärme
- Grädda pajen: 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (93 g): 347 kcal, 28 g kolhydrater, 24 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven paj i kylskåp där den håller sig minst en vecka. Går även bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Test test
️ Skrivet av
Jag har gjort denna paj 3 ggr i höst och mina vänner är så förtjusta i den. Minska gärna på sockret i smeten till hälften. Blir lika gott med glass@
️ Skrivet av
Vill förresten tipsa om mitt blogginlägg som tårtbakning! Kika gärna in och dela erfarenheter!! :)
/C
http://fondofhome.blogg.se - nyinvigd renoverings-/inredningsblogg
/C
http://fondofhome.blogg.se - nyinvigd renoverings-/inredningsblogg
️ Skrivet av
Vilken intressant blogg och många smaskiga recept!! Denna paj måste jag visst också testa nu..
https://www.recepten.se/blogg
https://www.recepten.se/blogg
️ Skrivet av
Jag tycker mycket om dina recept. Kan man byta ut mandelspånen mot hackad mandel?