Blåbär

Recept med Blåbär
Näringsvärden
Vikt-Volym
Blåbär är goda små bär och väldigt nyttiga då de innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Blåbär växer på blåbärsris i våra svenska skogar och brukar kunna plockas juli-augusti.
Blåbär kan ätas färska men är också goda i bakverk. De är även fina att dekorera med eller äta som tillbehör till en god kaka, pannkakor eller våfflor.
Man kan också göra blåbärssylt eller blåbärssaft.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av blåbär.
Energi: | 53 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 9 g |
Protein: | 1 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
blueberryFinns i affären:
Finns i frysdisken året runt i förpackningar med 200 g eller större påsar. Det brukar finnas färska juli-augusti.GI tips:
Blåbär har lågt GI och är generellt väldigt nyttiga.Hållbarhet och förvaring:
Färska blåbär bör förvaras i kylskåp, så kallt som möjligt (nära 0 grader) och håller sig några dagar. Blåbär går utmärkt att frysa och håller sig minst 1 år i frysen.Pris:
ca 80 kr/kgKöptips:
Passa på att köpa blåbär när de är som billigast under juli-augusti och frys in.Näringsvärdestips:
Blåbär innehåller antioxidanter som tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, skydda hjärnan mot onödigt åldrande och förebygga allvarliga sjukdomar. Blåbär innehåller också magnesium, kalcium, kalium, fosfor, järn, C-vitamin och B-vitamin samt betakarotener.Ersätt med:
Hallon, röda vinbär, svarta vinbär, björnbär.Vad väger blåbär?
1 dl | 70 g |
---|---|
1 liter | 0.7 kg |
100 g | 1.43 dl |
Måttomvandla blåbär mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!