
Blåbär

Recept med Blåbär
Näringsvärden
Vikt-Volym
Blåbär är goda små bär och väldigt nyttiga då de innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Blåbär växer på blåbärsris i våra svenska skogar och brukar kunna plockas juli-augusti.
Blåbär kan ätas färska men är också goda i bakverk. De är även fina att dekorera med eller äta som tillbehör till en god kaka, pannkakor eller våfflor.
Man kan också göra blåbärssylt eller blåbärssaft.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av blåbär.
Energi: | 53 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 9 g |
Protein: | 1 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Köptips:
Näringsvärdestips:
Ersätt med:
Vad väger blåbär?
1 dl | 70 g |
---|---|
1 liter | 0.7 kg |
100 g | 1.43 dl |
Måttomvandla blåbär mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.




⭐ webmaster

| Bär |

Blåbärsglass
Recept på mycket god blåbärsglass som är enkel att göra. Med eller utan glassmaskin.


Blåbärskaka
Lättbakad jättegod blåbärskaka. Endast 10 minuters arbetsinsats inklusive disk. Perfekt recept till fikat eller som efterrätt.


Blåbärskladdkaka
Otroligt god blåbärskladdkaka med vit choklad. Superenkelt recept på en riktigt god kladdkaka med blåbär. Bilder steg för steg.
