Blåbär

Blåbär är goda små bär och väldigt nyttiga då de innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Blåbär växer på blåbärsris i våra svenska skogar och brukar kunna plockas juli-augusti.
Blåbär kan ätas färska men är också goda i bakverk. De är även fina att dekorera med eller äta som tillbehör till en god kaka, pannkakor eller våfflor.
Man kan också göra blåbärssylt eller blåbärssaft.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av blåbär.
Energi: | 53 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 9 g |
Protein: | 1 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Köptips:
Näringsvärdestips:
Ersätt med:
Måttomvandla blåbär mellan vikt och volym
Konvertera blåbär från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

⭐ webmaster
| Bär |

Blåbärsbullar
Baka goda blåbärsbullar med det här enkla receptet! Underbart god fyllning med mandelmassa och kardemumma samt blåbär så klart!


Blåbärsglass
Recept på mycket god blåbärsglass som är enkel att göra. Med eller utan glassmaskin.


Blåbärskaka
Lättbakad jättegod blåbärskaka. Endast 10 minuters arbetsinsats inklusive disk. Perfekt recept till fikat eller som efterrätt.
