| Bär |

Blåbär

blåbär
Goda och nyttiga blåbär.

pil Recept med Blåbär

Blåbär är goda små bär och väldigt nyttiga då de innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Blåbär växer på blåbärsris i våra svenska skogar och brukar kunna plockas juli-augusti.

Blåbär kan ätas färska men är också goda i bakverk, se recept nedan. Man kan också göra blåbärssylt eller blåbärssaft.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

blueberry

Hitta Finns i affären:

Finns i frysdisken året runt i förpackningar med 200 g eller större påsar. Det brukar finnas färska juli-augusti.

Tummen upp GI tips:

Blåbär har lågt GI och är generellt väldigt nyttiga.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Färska blåbär bör förvaras i kylskåp, så kallt som möjligt (nära 0 grader) och håller sig några dagar. Blåbär går utmärkt att frysa och håller sig minst 1 år i frysen.

Sedlar Pris:

ca 75 kr/kg

Kundvagn Köptips:

Passa på att köpa blåbär när de är som billigast under juli-augusti och frys in.

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Blåbär innehåller antioxidanter som tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, skydda hjärnan mot onödigt åldrande och förebygga allvarliga sjukdomar. Blåbär innehåller också magnesium, kalcium, kalium, fosfor, järn, C-vitamin och B-vitamin samt betakarotener.

Byt ut Ersätt med:

Hallon, röda vinbär, svarta vinbär, björnbär.

Måttomvandla blåbär mellan vikt och volym

Konvertera blåbär från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter