Snabbt, nyttigt och mättande med havregrynsgröt till frukost. Recept för både tillagning i kastrull och direkt på tallriken. Fördelen med tillagning direkt på tallriken är att det inte blir någon disk och klart på nolltid i mikron, perfekt när man bara gör en portion.
Havregrynsgröt - gröt till frukost - serverad med mjölk och lingonsylt.
Näringsvärde per portion (238 g): 137 kcal, 21 g kolhydrater, 3 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer
GI Tips
Servera med hallon eller blåbär - eller tillsätt frysta bär före tillagningen som står i beskrivningen.
Servera sedan med mjölk och utan socker.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser om du serverar med färska bär eller sylt eller äppelmos som är fritt från tillsatser.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Tom
Personligen gillar jag inte den "klibbiga" varianten av havregrynsgröt som den blir när grynen kokas upp tillsammans med vattnet. Koka istället upp vatten och salt innan ni lägger i havregrynen, så blir gröten mer "crunchy". Även mina barn som inte gillade havregrynsgröt innan älskar denna variant.
️ Skrivet av Rose
Perfekt med bilderna.
️ Skrivet av Peder Petersson
Måste koka gröten på mjölk
Helst i micron för att slippa diska kastrullen
️ Skrivet av Saga
Jättebra gröt, har gjort den flera gånger. Det bästa är bären.
️ Skrivet av Maria
Havregryn innehåller inte alls gluten. Däremot är det ofta kontaminerat av gluten. Därför bör en som har celiaki enbart äta, rent havre (som säljs i glutenfria hyllan).