Riktigt gott blev det. Hade egengjord risgrynsgröt men lämnade bort florsocker och vaniljsocker. La i en gnutta vaniljpulver. Blev perfekt utan tillsatt socker! Tack för bra recept!
️ Skrivet av Gordon
Mycket bra recept. Gott blev det och tack för många av dina recept. Seriösa!
webmaster
Svar till
Robert Edvall
️ Skrivet av Susanne
Du mäter upp 2 dl grädde och sedan vispar du den, så det blir en större volym när den är färdigvispad. Lycka till!
️ Skrivet av Robert Edvall
Hej, är det 2 dl vispad grädde man ska ha i? Eller ska ja hälla upp 2 dl sen vispa upp de?
Tack för alla recept du lägger upp🌷
️ Skrivet av Göran Berglund
Ris a la malta ska inte blandas ihop med apelsin. Gör man det heter det apelsinris.
️ Skrivet av Trebarnsmamman Jessica
Lagade ett jättelass av det här idag då vi hade julavslutning på öppna förskolan. Det blev minst sagt uppskattat av så väl barn som vuxna. :-) Hade färdiglagad risgrynsgröt så skippade florsockret. Blev alldeles lagom sött.
️ Skrivet av Annika
"Ris à la Malta är en efterrätt som ofta äts till jul i Sverige. Namnet torde vara en förvanskning av danskans Risalamande, vilken i sin tur kan härledas till franskans Riz à l'amande = "ris med mandel". Rätten har alltså inget med Malta att göra."
Taget fran wikipedia :)
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Julian Mompalao de Piro: Ingen aning. Kanske någon annan vet?
️ Skrivet av Julian Mompalao de Piro
Varför heter den Ris a la Malta? (Jag är Maltes och undrar).
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar: Det finns recept på saftsås i receptet på risgrynsgröt.
️ Skrivet av 10-Åring :)
Hejjsan :]
Är en tjej på 10 år som undrar om det är någon som har ett recept på jättegod saftsås till ris á la maltan?
Tack!
/MigSåKlart
️ Skrivet av Baka en kaka
Vi brukar alltid göra Ris á la Malta med saftsoppa i stället för apelsin. Det blir ännu godare!! :)
️ Skrivet av Godistoken
Vår familjetradition av Ris à la Malta har alltid varit utan apelsin och med ganska lös hallonsylt ovanpå istället. MUMS! Ungefär som dagens risifrutti, fast tusen gånger bättre!