Ris à la Malta



Ingredienser:
- 4 dl risgrynsgröt
- 2 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 st apelsiner


Gör så här:
-
Blanda risgrynsgröt, florsocker, vaniljsocker.
- 4 dl risgrynsgröt
- 2 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Risgrynsgröt, florsocker och vaniljsocker. Blanda. -
Vispa grädden och rör ner den till en jämn smet. Smaka gärna av och ta mer socker om du vill ha det.
- 2 dl vispgrädde
Vispa grädden. Blanda i grädden. Rör till en jämn smet. -
Skala och skär apelsin i mindre bitar och rör ner dem. Spara gärna några fina bitar att garnera med.
(Vill man göra detta riktigt snyggt och lyxigt så filéar man apelsinen så man får bort allt det vita, jag har inte gjort det.)
- 2 st apelsiner
Skär apelsin i bitar. Rör ner apelsinbitarna. Färdigblandad ris à la malta. -
Servera! Garnera med några fina apelsinbitar.
Ris à la malta serverad.
Tips:
Om man använder köpt risgrynsgröt så brukar den vara ganska söt och då behöver man egentligen inte tillsätta mer socker.
Tips för att undvika tillsatser:
Receptet är fritt från tillsatser om du gör din egen risgrynsgröt och använder äkta vispgrädde.
Variationstips:
Istället för apelsin är det gott med hallon.
Taget fran wikipedia :)

⭐ webmaster