Ugnsomelett med svampstuvning
Ett recept på en god ugnsomelett med svampstuvning som min mormor brukade göra. Den blir godast med kantareller, men även annan svamp går bra.

Tid: 45 minuter
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
Omelett:
- 1,5 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- eller 6 dl vispgrädde
- 5 st ägg
- 1 tsk salt
Stuvad svamp:
- 400 g färska kantareller eller på burk
- eller ca 400 g champinjoner
- 2-3 msk smör
- 2,5 msk vetemjöl
- 3 dl grädde
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
- ev. 1 tsk soja
Laktosfritt - Ta laktosfri mjölk, smör och grädde.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st ugnsform ca 20x30 cm
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (417 g): 586 kcal, 18 g kolhydrater, 49 g fett, 17 g protein
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
GI Tips
Ugnsomelett med svampstuvning har lågt GI.
LCHF Tips
Ta vispgrädde istället för mjölk. Visserligen är det lite vetemjöl i receptet men det är inte mycket per portion.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig ca 5 dagar i kylskåp.
️ Skrivet av
Tack för fantastisk bra recept på ugnsomelett med kantarellstuvning! Så omtyckt på vårt julbord och jag har gjort den tidigare men denna gång ”fuskade” jag och gjorde den sent på kvällen den 23:e men det funkade jättebra att bara värma den försiktigt på julafton.

webmaster
Svar till
Ingela
️ Skrivet av
Vad kul att du tyckte om receptet och gillar min sida! Tack för att du skrev!
️ Skrivet av
Jättegod omelett. Tack så mycket för alla fina recept, den här sidan är en inspirationskälla.
️ Skrivet av
Supergod

webmaster
Svar till
Anki
️ Skrivet av
Tyvärr är det svårt att styra reklamen så exakt, jag är inte själv inblandad i att välja annonser, det är ett mer eller mindre ett automatiskt system och väldigt mycket jobb med att gå in och blockera specifika företag. Januari är en månad då annonsmarknaden tyvärr är i botten, väldigt få vill annonsera då. Självklart hade jag hellre velat ha bättre, helst bara matrelaterad reklam. Jag hoppas att februari blir bättre, det brukar vara så.