
Oxfilé med svampsås
💬 2 kommentarer



Ingredienser:
- 0,9-1,2 kg oxfilé
- 2-4 msk smör att steka i
- salt
- grovmalen svartpeppar
Svampsås:
- 6-8 portioner kantarellsås
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Skär oxfilén i ca 2 cm tjocka skivor.
- 0,9-1,2 kg oxfilé
Oxfilé i skivor. -
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek oxfiléskivorna några minuter på varje sida så att det får färg (de ska inte bli genomstekta). Salta och peppra.
(Stek köttet i omgångar så att det inte blir för trångt i stekpannan.)
- 2-4 msk smör att steka i
- salt
- grovmalen svartpeppar
Stek ena sidan. Stek andra sidan. -
Lägg över köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen. Ett bättre alternativ eftersom det inte är så bra att ställa in varma saker i kylskåpet är att täcka över med folie och ställa ut köttet om det är kallt ute. Köttet ska stå minst 30 minuter i kylen.
Köttet i en ugnsform. Folie över köttet. -
- 6-8 portioner kantarellsås
Kantarellsås. -
Ställ in köttet i mitten av ugnen i 225°C i ca 10 minuter. Servera direkt.
Serveringstips:
GI Tips:
| GI | Huvudrätter | LCHF | Nyår | Nötkött |

