Ugnsstekta rotsaker



Ingredienser:
Valfria mängder av:



Gör så här:
Skala potatis, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär potatis och rödbetor i klyftor och morötter och palsternacka i skivor eller i ca 1 cm breda strimlor av lagom längd. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Bryt klyftor av vitlök och skala och hacka dem i små bitar.
Lägg allt i en oljad form. Ringla eller spray olja över. Salta och rör om.
Ställ in i mitten av ugnen 215°C i 20 minuter.
Rör om och salta. Häll ev. på mer olja om det ser torrt ut. Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen tills det fått fin färg. Är det större bitar kan lite extra tid behövas.
Om man vill kan det stå ytterligare 10-20 minuter i ugnen om det du ska servera till inte är klart. Dra då gärna av ugnsvärmen, det räcker med eftervärmen.

Serveringstips:
Detta recept fungerar utmärkt till olika kötträtter.
GI Tips:
Ugnsstekta rotsaker har ganska högt GI så ät med måtta!
LCHF Tips:
Innehåller mest kolhydrater och bör därför endast ätas i små portioner eller undvikas helt.
Tips för att undvika tillsatser:
Fritt från tillsatser!
Variationstips:
Variera med olika mängder av de olika ingredienserna, testa gärna även rotselleri, olika sorters lök och sötpotatis. Man kan också helt utesluta lök, rödbetor, palsternacka m.m. Det går att variera i princip hur som helst.
Planeringstips:
Går bra att förbereda allt i formen och förvara några timmar i rumstemperatur eller svalare i kylen om det ska stå längre tid. Ställ in i ugnen enligt receptet 40 minuter före servering.
| Huvudrätter |

⭐ webmaster

⭐ webmaster