| Fettsnålt | Huvudrätter | Tillbehör | Vegetariskt |

Potatiskaka / Rösti

Snabbt och enkelt recept på en god potatiskaka, även kallad rösti. Använd matberedare för att riva potatis och morötter så går det snabbt.
potatiskaka rösti
God och vacker potatiskaka eller rösti som den också kallas.
Timglas Tid: 30 minuter (med matberedare)
Portioner 6-8 portioner

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Skala och riv potatisarna och moroten grovt. Använd gärna matberedare. Blanda ner äggulor och grädde. Salta och peppra.

Ta fram en stekpanna som tål ugn. Hetta upp med smör. När stekpannan är varm, lägg på röran och platta ut den jämnt i stekpannan. Stek på medelvärme i 7 minuter. Vänd allt upp och ner, använd en tallrik, och stek ytterligare 7 minuter på andra sidan. Till hit kan man förbereda.

Ställ in i ugnen 10 minuter före servering. Ugnen ska vara 200°C och ställ in i mitten.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Pepita  
TACK, för ett mycket gott och lättlagat Rösti recept. Jag minskade på mängderna och tillsatte lite lök, vitlök och solrosfrön. MEN det var själva grundreceptet som gjorde att jag för en gångs skulle lyckades. Tror de berodde på att det bara var äggulorna och inte hela ägget. Nu blev inte min Rösti bränd på utsidan och rå innanför. <3 Tack än en gång härifrån Finlands västra kust.
   kommentar  Skrivet av  Tina Olander  
Jättegod Rösti. Jag gjorde halv sats, och körde den bara i stekpannan, eftersom den inte blev så tjock.
Det enda som jag skulle önska, är att det i stället för 4 potatisar också kan stå ca vikt, samma med morot, det är ju väldigt olika hur mycket de väger, och vad som är normalstort för en person är inte alls samma för en annan.
 svar  Svar till  Trinny    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack så mycket! :)
   kommentar  Skrivet av  Trinny  
Hej!
Jag är så tacksam att du tar tid för att dela kunskap/erfarenhet om mat.
Sluta inte allt du gör y recepten.se är oerhört uppskattad :)
 svar  Svar till  Trinny    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Mitt mål är att alla recept ska få bilder steg för steg, men eftersom det är ganska tidskrävande så kommer det dröja innan jag nått det målet. Men kul att höra att det är uppskattat! :)
   kommentar  Skrivet av  Trinny  
Hej!
Jag skulle uppskatta om du visar bilder på detta recept. Jag är nybörjare och det är lättare för mig när du visar recepten process genom bilder.
Hoppas att du kan, tack så mycket
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Svar till Eva: Stekt kött är väldigt gott till. T.ex. stekt lövbiff, ryggbiff kryddad med salt och peppar. Det är också gott med rostbiff, kalvstek eller lammstek till. Man kan även servera sås till t.ex. svampsås. Kolla gärna in receptet på ugnsbakad lammstek med örttäcke där potatiskakan t.o.m. finns på bild tillsammans med den maträtten.
   kommentar  Skrivet av  Eva  
Vad rekomenderas att äta till denna?