
⭐ webmaster
Lägg potatisarna i en ugnssäker form.
Gör hål i varje potatis med en provsticka, ca 10 st hål.
I ugn: Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 50-90 minuter. Tiden beror på hur stora potatisarna är.
I mikro: Kör på full effekt 8-10 minuter. (Tänk på att använda ett fat eller form som tål hög värme. Det blir jättevarmt och glasyren kan spricka om du använder vanlig tallrik.)
För att veta när de är klara så får man ta ut dem och känna med en provsticka. Potatisarna är klara när de är mjuka i mitten, alltså inte någon hård kärna.
Mät upp yoghurt, majonnäs, salt och peppar samt ev. salladskrydda. Rör om och smaka av och ta ev. mer krydda.
Strimla skinka och skär osten i små tärningar. Skär paprikan i mindre bitar.
Blanda ner skinka, ost och paprika i yoghurtröran.
Lägg bakpotatisarna på de tallrikar de ska serveras på.
Skär ett kryss i potatisen som går ganska långt ner.
Öppna potatisen och fyll den med röran. Garnera eventuellt med klippt persilja eller något annat kryddgrönt.
(Tips: Om du öppnar potatisen så mycket att den ramlar isär för mycket så kan du palla upp den med gurka på sidan, så ser det snyggt ut ändå när du serverar.)
Tips & tricks: