| Kvällsmat | Lunch |

Bakad potatis med skinkröra

Ett recept på bakad potatis med en röra med skinka, ost, paprika, yoghurt och majonnäs.
bakad potatis med skinkröra
Gott recept till lunch eller kvällsmat som går snabbt att göra om du bakar potatisen i mikron. Under tiden slänger du ihop skinkröran.
Timglas Tid: 15 min vid tillagning i mikron, annars 50-90 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Skinkröra:

Ev: Garnering:

  • ev. 2 tsk klippt persilja eller annat kryddgrönt
glutenfritt Glutenfritt

Vintips:

Sandbar Estate (nr 2050)

Gör så här:

  1. Lägg potatisarna i en ugnssäker form.

    Gör hål i varje potatis med en provsticka, ca 10 st hål.

  2. I ugn: Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 50-90 minuter. Tiden beror på hur stora potatisarna är.

    I mikro: Kör på full effekt 8-10 minuter. (Tänk på att använda ett fat eller form som tål hög värme. Det blir jättevarmt och glasyren kan spricka om du använder vanlig tallrik.)

    För att veta när de är klara så får man ta ut dem och känna med en provsticka. Potatisarna är klara när de är mjuka i mitten, alltså inte någon hård kärna.

  3. Mät upp yoghurt, majonnäs, salt och peppar samt ev. salladskrydda. Rör om och smaka av och ta ev. mer krydda.

  4. Strimla skinka och skär osten i små tärningar. Skär paprikan i mindre bitar.

  5. Blanda ner skinka, ost och paprika i yoghurtröran.

  6. Lägg bakpotatisarna på de tallrikar de ska serveras på.

    Skär ett kryss i potatisen som går ganska långt ner.

  7. Öppna potatisen och fyll den med röran. Garnera eventuellt med klippt persilja eller något annat kryddgrönt.

    (Tips: Om du öppnar potatisen så mycket att den ramlar isär för mycket så kan du palla upp den med gurka på sidan, så ser det snyggt ut ändå när du serverar.)

Bilder steg för steg

instruktion steg 1 bakad potatis med skinkröra
1.
instruktion steg 2.1 bakad potatis med skinkröra
2.1.
instruktion steg 2.2 bakad potatis med skinkröra
2.2.
instruktion steg 3.1 bakad potatis med skinkröra
3.1.
instruktion steg 3.2 bakad potatis med skinkröra
3.2.
instruktion steg 4 bakad potatis med skinkröra
4.
instruktion steg 5.1 bakad potatis med skinkröra
5.1.
instruktion steg 5.2 bakad potatis med skinkröra
5.2.
instruktion steg 6 bakad potatis med skinkröra
6.
instruktion steg 7 bakad potatis med skinkröra
7.

glödlampa Tips:

Skillnaden mellan att baka potatisen i ugn och mikro är framförallt att skalet blir vackrare och tjockare i ugn än mikro, så om det är fest är ugnsbakning att rekommendera.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne
Jag kör båda potatisarna samtidigt.
penna Skrivet av Lovisa
Antagligen en dum fråga, men när du säger ca 8-10 minuter i mikron, stoppar du in en potatis åt gången i mikron i 8-10 minuter eller kör båda samtidigt i 8-10 minuter? Bara så att jag vet vad jag kan förvänta mig på ett ungefär... ^^
person Svar till Markus penna Skrivet av Susanne
Hej Markus,

Du har sett fel vem som har skrivit vilken kommentar. Det är möjligt att det är lite otydligt med layout och design som gör att det är lätt att se fel.

I vilket fall som helst är nu detta recept uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning så nu är inte den här diskussionen aktuell längre eftersom den gällde den förra bilden som var väldigt dålig tycker jag också. Jag jobbar kontinuerligt med att förbättra alla gamla recept samtidigt som jag också lägger till nya!

Läs alla 10 kommentarer