Bakad potatis med skinkröra

Ett recept på bakad potatis med en röra med skinka, ost, paprika, yoghurt och majonnäs.
bakad potatis med skinkröra
Gott recept till lunch eller kvällsmat som går snabbt att göra om du bakar potatisen i mikron. Under tiden slänger du ihop skinkröran.
Tid: 15 min vid tillagning i mikron, annars 50-90 minuter
2 portioner

Ingredienser:

Skinkröra:

Ev: Garnering:

  • ev. 2 tsk klippt persilja eller annat kryddgrönt
Glutenfritt

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i 50-90 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Lägg potatisarna i en ugnssäker form.

    Gör hål i varje potatis med en provsticka, ca 10 st hål.

    instruktion steg 1 bakad potatis med skinkröra
  2. I ugn: Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 50-90 minuter. Tiden beror på hur stora potatisarna är.

    I mikro: Kör på full effekt 8-10 minuter. (Tänk på att använda ett fat eller form som tål hög värme. Det blir jättevarmt och glasyren kan spricka om du använder vanlig tallrik.)

    För att veta när de är klara så får man ta ut dem och känna med en provsticka. Potatisarna är klara när de är mjuka i mitten, alltså inte någon hård kärna.

    instruktion steg 2.1 bakad potatis med skinkröra
    instruktion steg 2.2 bakad potatis med skinkröra
  3. Mät upp yoghurt, majonnäs, salt och peppar samt ev. salladskrydda. Rör om och smaka av och ta ev. mer krydda.

    instruktion steg 3.1 bakad potatis med skinkröra
    instruktion steg 3.2 bakad potatis med skinkröra
  4. Strimla skinka och skär osten i små tärningar. Skär paprikan i mindre bitar.

    instruktion steg 4 bakad potatis med skinkröra
  5. Blanda ner skinka, ost och paprika i yoghurtröran.

    instruktion steg 5.1 bakad potatis med skinkröra
    instruktion steg 5.2 bakad potatis med skinkröra
  6. Lägg bakpotatisarna på de tallrikar de ska serveras på.

    Skär ett kryss i potatisen som går ganska långt ner.

    instruktion steg 6 bakad potatis med skinkröra
  7. Öppna potatisen och fyll den med röran. Garnera eventuellt med klippt persilja eller något annat kryddgrönt.

    (Tips: Om du öppnar potatisen så mycket att den ramlar isär för mycket så kan du palla upp den med gurka på sidan, så ser det snyggt ut ändå när du serverar.)

    • ev. 2 tsk klippt persilja eller annat kryddgrönt
    instruktion steg 7 bakad potatis med skinkröra

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (558 g): 459 kalorier, 63 g kolhydrater, 10 g fett, 24 g protein

Tips & tricks

Skillnaden mellan att baka potatisen i ugn och mikro är framförallt att skalet blir vackrare och tjockare i ugn än mikro, så om det är fest är ugnsbakning att rekommendera.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till Lovisa Skrivet av Susanne
Jag kör båda potatisarna samtidigt.
Skrivet av Lovisa
Antagligen en dum fråga, men när du säger ca 8-10 minuter i mikron, stoppar du in en potatis åt gången i mikron i 8-10 minuter eller kör båda samtidigt i 8-10 minuter? Bara så att jag vet vad jag kan förvänta mig på ett ungefär... ^^
Svar till Markus Skrivet av Susanne
Hej Markus,

Du har sett fel vem som har skrivit vilken kommentar. Det är möjligt att det är lite otydligt med layout och design som gör att det är lätt att se fel.

I vilket fall som helst är nu detta recept uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning så nu är inte den här diskussionen aktuell längre eftersom den gällde den förra bilden som var väldigt dålig tycker jag också. Jag jobbar kontinuerligt med att förbättra alla gamla recept samtidigt som jag också lägger till nya!
Skrivet av Markus
Är jag den ende som ser att det inte var GULLBRITT som skrev översittarkommentaren? Det var Susanne som gjorde det. Taskigt att hoppa på Gullbritt som skriver att det låter jättegott och att hon ska pröva det.
Svar till Gullbritt Sundström Skrivet av Kalle Anka
Stackars Gullbritt!Hoppas inte att din dag blev helt förstörd nu när du inte kunde se krysset på bakpotatisen. Jag förstår verkligen att du har tagit illa vid dig. Jag hoppas verkligen inte att denna händelse har lett till att du blivit traumatiserad och känner ångest när du går förbi förpackningarna med bakpotatis i din livsmedelaffär.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest