webmaster
Bakad potatis med skinkröra
Ett recept på bakad potatis med en röra med skinka, ost, paprika, yoghurt och majonnäs.
Tid: 15 min vid tillagning i mikron, annars 50-90 minuter
2 portioner
Ingredienser:
- 2 st bakpotatisar
Skinkröra:
- 1 dl yoghurt (10%)
- 1 msk majonnäs
- 0,25-0,5 tsk salt
- 0,5-1 krm svartpeppar
- ev. italiensk salladskrydda
- 150 g rökt skinka
- eller 150 g (ca 2 skivor ca 1 cm tjock) kassler
- ev. 75 g ost
- 1 st röd paprika
Ev: Garnering:
- ev. 2 tsk klippt persilja eller annat kryddgrönt
Glutenfritt
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 50-90 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (558 g): 459 kalorier, 63 g kolhydrater, 10 g fett, 24 g protein
Tips & tricks
Skillnaden mellan att baka potatisen i ugn och mikro är framförallt att skalet blir vackrare och tjockare i ugn än mikro, så om det är fest är ugnsbakning att rekommendera.
webmaster
Svar till
Lovisa
️ Skrivet av
Jag kör båda potatisarna samtidigt.
️ Skrivet av
Antagligen en dum fråga, men när du säger ca 8-10 minuter i mikron, stoppar du in en potatis åt gången i mikron i 8-10 minuter eller kör båda samtidigt i 8-10 minuter? Bara så att jag vet vad jag kan förvänta mig på ett ungefär... ^^
webmaster
Svar till
Markus
️ Skrivet av
Hej Markus,
Du har sett fel vem som har skrivit vilken kommentar. Det är möjligt att det är lite otydligt med layout och design som gör att det är lätt att se fel.
I vilket fall som helst är nu detta recept uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning så nu är inte den här diskussionen aktuell längre eftersom den gällde den förra bilden som var väldigt dålig tycker jag också. Jag jobbar kontinuerligt med att förbättra alla gamla recept samtidigt som jag också lägger till nya!
Du har sett fel vem som har skrivit vilken kommentar. Det är möjligt att det är lite otydligt med layout och design som gör att det är lätt att se fel.
I vilket fall som helst är nu detta recept uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning så nu är inte den här diskussionen aktuell längre eftersom den gällde den förra bilden som var väldigt dålig tycker jag också. Jag jobbar kontinuerligt med att förbättra alla gamla recept samtidigt som jag också lägger till nya!
️ Skrivet av
Är jag den ende som ser att det inte var GULLBRITT som skrev översittarkommentaren? Det var Susanne som gjorde det. Taskigt att hoppa på Gullbritt som skriver att det låter jättegott och att hon ska pröva det.
Svar till
Gullbritt Sundström
️ Skrivet av
Stackars Gullbritt!Hoppas inte att din dag blev helt förstörd nu när du inte kunde se krysset på bakpotatisen. Jag förstår verkligen att du har tagit illa vid dig. Jag hoppas verkligen inte att denna händelse har lett till att du blivit traumatiserad och känner ångest när du går förbi förpackningarna med bakpotatis i din livsmedelaffär.