Broccolisoppa

Jättegod broccolisoppa som dessutom är enkel att göra! Denna soppa med broccoli är perfekt snabbmat som dessutom är nyttig. Servera om du vill med skinka, ost eller rostade pinjenötter.
Broccolisoppa
Mycket god och enkel broccolisoppa, serverad med rostade pinjenötter.
Timglas Tid: 15 min
Portioner 2-4 portioner

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Uteslut grädden.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Börja med att skära broccolins stam i bitar.

    skär broccolistammen i bitar
    Skär broccolistammen i bitar.
  2. Koka upp vattnet och salt och lägg i broccoli-stambitarna. Låt koka 5 minuter.

    Skär under tiden resten av broccolin i bitar.

    koka upp vatten och salt
    Koka upp vatten och salt.
    koka stambitar av broccoli
    Koka stambitar av broccoli.
    broccolibuketter i bitar
    Broccolibuketter i bitar.
  3. Lägg i broccolibukett-bitarna och låt koka ytterligare 5 minuter under lock.

    (Tryck ner broccolibitarna med en sked så de hamnar så mycket som möjligt under vattenytan.)

    koka broccoli-buketterna
    Koka broccoli-buketterna.
  4. Tillsätt vitpeppar och vitlök och mixa till en slät soppa med en mixer.

    kokt broccoli
    Tillsätt vitpeppar och vitlök.
    mixa soppan
    Mixa soppan.
    mixa till en slät broccolisoppa
    Mixa till en slät broccolisoppa.
  5. Tillsätt grädde och blanda eller mixa. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, vitpeppar, vitlök.

    broccolisoppan färdigmixad
    Tillsätt grädde och mixa och soppan klar.
  6. Värm på broccolisoppan om det behövs.

    Servera gärna med rökt skinka eller kalkon i strimlor eller riven ost. Rostade pinjenötter eller solrosfrön är också gott i soppan.

LCHF LCHF Tips:

Ta gärna mera grädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Använd äkta vispgrädde.

byt ut Variationstips:

Vitlök kan uteslutas. Grädde kan också uteslutas eller ersättas med mjölk. Man kan också ta mera grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven soppa i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Den går även att frysa och håller sig ca 2-3 veckor.

Se även dessa recept

| Förrätter | Soppor |

Kommentarer till Broccolisoppa

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Cicci
Jag tyckte det var för lite salt så jag tog en hel grönsaksbuljong plus lite extra salt.
💬 Svar till Helena ✏️ Skrivet av Susanne
Så trevligt! Bra att veta att det blev gott även med fryst broccoli! Tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Helena
Jag gjorde soppan efter ditt recept, tog fryst broccoli istället för färsk. Alla i familjen åt med god aptit.
💬 Svar till Eiwor Malmborg ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för ett bra tips, det är säkert gott om man gillar ädelost!
✏️ Skrivet av Eiwor Malmborg
Jag rekommenderar att man tar en bit ädelost och låter smälta ner i soppan innan man mixar den Ädelost passar utmärkt till broccoli. . Ljuvligt gott !!