Broccolisoppa

Jättegod mättande och krämig broccolisoppa som går snabbt och enkelt att göra med en mixer. Servera om du vill med skinka, ost eller rostade pinjenötter.
Broccolisoppa
Mycket god och enkel broccolisoppa, serverad med rostade pinjenötter.
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla
Timglas Tid: 15 min
Portioner 2-4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (353 g): 139 kalorier, 5 g kolhydrater, 10 g fett, 6 g protein, 4 g fibrer

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Uteslut grädden eller välj laktosfri.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Börja med att skära broccolins stam i bitar.

    skär broccolistammen i bitar
    Skär broccolistammen i bitar.
  2. Koka upp vattnet och salt och lägg i broccoli-stambitarna. Låt koka 5 minuter.

    Skär under tiden resten av broccolin i bitar.

    koka upp vatten och salt
    Koka upp vatten och salt.
    koka stambitar av broccoli
    Koka stambitar av broccoli.
    broccolibuketter i bitar
    Broccolibuketter i bitar.
  3. Lägg i broccolibukett-bitarna och låt koka ytterligare 5 minuter under lock.

    (Tryck ner broccolibitarna med en sked så de hamnar så mycket som möjligt under vattenytan.)

    koka broccoli-buketterna
    Koka broccoli-buketterna.
  4. Tillsätt vitpeppar och vitlök och mixa till en slät soppa med en mixer.

    kokt broccoli
    Tillsätt vitpeppar och vitlök.
    mixa soppan
    Mixa soppan.
    mixa till en slät broccolisoppa
    Mixa till en slät broccolisoppa.
  5. Tillsätt grädde och blanda eller mixa. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, vitpeppar, vitlök.

    broccolisoppan färdigmixad
    Tillsätt grädde och mixa och soppan klar.
  6. Värm på broccolisoppan om det behövs.

    Servera gärna med rökt skinka eller kalkon i strimlor eller riven ost. Rostade pinjenötter eller solrosfrön är också gott i soppan.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Använd äkta vispgrädde.

byt ut Variationstips:

Vitlök kan uteslutas. Grädde kan också uteslutas eller ersättas med mjölk. Man kan också ta mera grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven soppa i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Den går även att frysa och håller sig ca 2-3 veckor.

Recept och foto: Susanne Jarl

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Helena
Hej
Jättegod broccolisoppa, har gjort den tidigare men denna gång helt efter receptet förutom att jag hade svartpeppar istället för vitpeppar.. Till soppan hade vi frallor med olika sorters rökt skinka.
✏️ Skrivet av Luminita Ion
Tack för dessa enkla och goda recepten.
✏️ Skrivet av Cicci
Jag tyckte det var för lite salt så jag tog en hel grönsaksbuljong plus lite extra salt.
💬 Svar till Helena ✏️ Skrivet av Susanne
Så trevligt! Bra att veta att det blev gott även med fryst broccoli! Tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Helena
Jag gjorde soppan efter ditt recept, tog fryst broccoli istället för färsk. Alla i familjen åt med god aptit.

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest