| Förrätter | Soppor |

Broccolisoppa

Jättegod broccolisoppa som dessutom är enkel att göra! Broccolisoppa är perfekt snabbmat som dessutom är nyttig. Servera om du vill med skinka, ost eller rostade pinjenötter.
Broccolisoppa
Mycket god och enkel broccolisoppa, serverad med rostade pinjenötter.
Timglas Tid: 15 min
Portioner 2-4 portioner

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Uteslut grädden.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Börja med att skära broccolins stam i bitar.

    skär broccolistammen i bitar
    Skär broccolistammen i bitar.
  2. Koka upp vattnet och salt och lägg i broccoli-stambitarna. Låt koka 5 minuter.

    Skär under tiden resten av broccolin i bitar.

    koka upp vatten och salt
    Koka upp vatten och salt.
    koka stambitar av broccoli
    Koka stambitar av broccoli.
    broccolibuketter i bitar
    Broccolibuketter i bitar.
  3. Lägg i broccolibukett-bitarna och låt koka ytterligare 5 minuter under lock.

    (Tryck ner broccolibitarna med en sked så de hamnar så mycket som möjligt under vattenytan.)

    koka broccoli-buketterna
    Koka broccoli-buketterna.
  4. Tillsätt vitpeppar och vitlök och mixa till en slät soppa med en mixer.

    tillsätt vitpeppar och vitlök
    Tillsätt vitpeppar och vitlök.
    mixa broccolisoppan
    Mixa broccolisoppan.
    mixa till en slät broccolisoppa
    Mixa till en slät broccolisoppa.
  5. Tillsätt grädde och blanda eller mixa. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, vitpeppar, vitlök.

    tillsätt grädde och broccolisoppan är klar
    Tillsätt grädde och blanda. Broccolisoppan klar.
  6. Värm på broccolisoppan om det behövs.

    Servera gärna med rökt skinka eller kalkon i strimlor eller riven ost. Rostade pinjenötter eller solrosfrön är också gott i soppan.

LCHF LCHF Tips:

Ta gärna mera grädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Använd äkta vispgrädde.

byt ut Variationstips:

Vitlök kan uteslutas. Grädde kan också uteslutas eller ersättas med mjölk. Man kan också ta mera grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven broccolisoppa i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Den går även att frysa och håller sig ca 2-3 veckor.

Kommentarer till Broccolisoppa

Skriv en kommentar

person Svar till Helena penna Skrivet av Susanne
Så trevligt! Bra att veta att det blev gott även med fryst broccoli! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Helena
Jag gjorde soppan efter ditt recept, tog fryst broccoli istället för färsk. Alla i familjen åt med god aptit.
person Svar till Eiwor Malmborg penna Skrivet av Susanne
Tack för ett bra tips, det är säkert gott om man gillar ädelost!

Läs alla 19 kommentarer