Jättegod broccolisoppa, har gjort den tidigare men denna gång helt efter receptet förutom att jag hade svartpeppar istället för vitpeppar.. Till soppan hade vi frallor med olika sorters rökt skinka.
Broccolisoppa




Ingredienser:
Servering:
- ev. rökt skinka eller kalkon
- ev. riven ost
- ev. rostade pinjenötter



Utrustning:
Gör så här:
-
Börja med att skära broccolins stam i bitar.
- ca 500 g broccoli
Skär broccolistammen i bitar. -
Koka upp vattnet och salt och lägg i broccoli-stambitarna. Låt koka 5 minuter.
Skär under tiden resten av broccolin i bitar.
Koka upp vatten och salt. Koka stambitar av broccoli. Broccolibuketter i bitar. -
Lägg i broccolibukett-bitarna och låt koka ytterligare 5 minuter under lock.
(Tryck ner broccolibitarna med en sked så de hamnar så mycket som möjligt under vattenytan.)
Koka broccoli-buketterna. -
Tillsätt vitpeppar och vitlök och mixa till en slät soppa med en mixer.
Tillsätt vitpeppar och vitlök. Mixa soppan. Mixa till en slät broccolisoppa. -
Tillsätt grädde och blanda eller mixa. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, vitpeppar, vitlök.
- 1 dl vispgrädde
Tillsätt grädde och mixa och soppan klar. -
Värm på broccolisoppan om det behövs.
Servera gärna med rökt skinka eller kalkon i strimlor eller riven ost. Rostade pinjenötter eller solrosfrön är också gott i soppan.
- ev. rökt skinka eller kalkon
- ev. riven ost
- ev. rostade pinjenötter
LCHF Tips:
Ta gärna mera grädde.
Tips för att undvika tillsatser:
Använd äkta vispgrädde.
Variationstips:
Vitlök kan uteslutas. Grädde kan också uteslutas eller ersättas med mjölk. Man kan också ta mera grädde.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven soppa i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Den går även att frysa och håller sig ca 2-3 veckor.
Jättegod broccolisoppa, har gjort den tidigare men denna gång helt efter receptet förutom att jag hade svartpeppar istället för vitpeppar.. Till soppan hade vi frallor med olika sorters rökt skinka.

⭐ webmaster