
Jättegod broccolisoppa, har gjort den tidigare men denna gång helt efter receptet förutom att jag hade svartpeppar istället för vitpeppar.. Till soppan hade vi frallor med olika sorters rökt skinka.
Utrustning:
Börja med att skära broccolins stam i bitar.
Koka upp vattnet och salt och lägg i broccoli-stambitarna. Låt koka 5 minuter.
Skär under tiden resten av broccolin i bitar.
Lägg i broccolibukett-bitarna och låt koka ytterligare 5 minuter under lock.
(Tryck ner broccolibitarna med en sked så de hamnar så mycket som möjligt under vattenytan.)
Tillsätt vitpeppar och vitlök och mixa till en slät soppa med en mixer.
Tillsätt grädde och blanda eller mixa. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, vitpeppar, vitlök.
Värm på broccolisoppan om det behövs.
Servera gärna med rökt skinka eller kalkon i strimlor eller riven ost. Rostade pinjenötter eller solrosfrön är också gott i soppan.
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring: