Jag är från Ungern, och jag läste din gulas ( gulyás ) soppa recept.
Absolut inte köttfärs, burk tomat creme fresh, neeeej!
1 lök
Olja eller matfett ( vi lagar mat i Ungern med olja eller fett absolut inte smör det är äkta recept )
paprikapulver 1 msd
Oxekött tärningar
Potatis
Kummin
1 persilje råt 1 gulråt, lite selleri, kanske 1~2 båtar vitlök
1 st färsk tomat ( delar i 4 bitar )max 1 eller halv paprika ( gul Ungersk spetsig paprika )
Peppar, salt, och vi gillar lite stark paprika gulyás måste vara stark.
Fräs löken
Tillsätt paprikapulver,
Kött och koka sakta, tillsätt salt peppar, kummin
Efter grönsaker
Slutligen tomat/paprika och potatis tärningar
Koka långsamt färdig 👍🏻
Vi tillsätter lite pasta ibland ( små nokedli på Ungerska )
Nokedli är färsk mjuk pasta ” gör vi av vatten mjöl salt och 1 st ägg. Vi äter i Ungern ofta nokedli till köttgtyta rätter. Super gott.
Ungersk sopper är inte tjocka som i Sverige, vi tillsätter ALDRIG burk tomat.
Du har super recepter, jag söker recept ofta på din sida och du är jätte duktig, men gulas soppa är inte samma.
Tackar dig för alla goda recept som du har.
Med vänlig hälsning, Martha 🙋♀️