| Billigt | GI Recept | Lunch | Nötkött | Soppor |

Gulaschsoppa

Ett recept på en mycket god gulaschsoppa som är en fyllig och matig soppa med köttfärs som är enkel och billig att göra.
gulaschsoppa
Mycket god gulaschsoppa som är ett enkelt recept att göra på en god soppa med köttfärs. Servera gärna med en klick crème fraiche.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 min varav 10 min koktid
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Skala lök och potatis.

    (Bra att veta: Angivna mängder i receptet är inte så noga. Det går bra att justera och ta mer eller mindre köttfärs, potatis, krossade tomater etc och anpassa efter de mängder man har hemma så man slipper spara små skvättar. Soppan blir god nästan hur man än gör om man bara smakar av den på slutet, så den blir lagom salt.)

  2. Hacka lök. Värm upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek löken så den blir blank. Lägg över den i en stor gryta.

  3. Skär potatisen i mindre bitar. Stek den i smör så den får lite färg. Lägg över i grytan.

    (Man kan om vill hoppa över att steka potatisen och lägga över den i grytan direkt.)

  4. Skär paprikan i mindre bitar. Stek den en stund i smör på medelvärme. Lägg över i grytan.

  5. Stek färsen i smör på medelvärme så den får lite färg. Salta och peppra efter behag. Lägg över färsen i grytan.

  6. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater och kummin eller timjan.

  7. Rör om och låt koka upp. Låt koka ca 10-15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Känn gärna med en provsticka. Tiden det tar beror på hur stora bitar du skurit potatisen i och om och i så fall hur länge du stekt potatisen.

    Mot slutet av koktiden - smaka av med salt och peppar.

    Servera med crème fraiche och garnera ev. med persilja. Gulaschsoppan är god att servera med hembakat bröd till.

Beskrivande bilder

hackad gul lök
2.1. Hackad gul lök.
gul lök steks
2.2. Gul lök steks.
stekt gul lök i gryta
2.3. Stekt gul lök i gryta.
potatis i mindre bitar
3. Potatis i mindre bitar.
paprika steks
4.1. Paprika steks.
paprika läggs över i grytan
4.2. Paprika läggs över i grytan.
färsen steks
5.1. Färsen steks.
färsen läggs över i grytan
5.2. Färsen läggs över i grytan.
krossade tomater tillsatt
6.1. Krossade tomater tillsatt.
vatten tillsätts
6.2. Vatten tillsätts.
buljongtärning tillsätts
6.3. Buljongtärning tillsätts.
kummin eller timjan tillsätts
6.4. Kummin eller timjan tillsätts.
rör om och låt koka
7.1. Rör om och låt koka.
färdig gulaschsoppa
7.2. Färdig gulaschsoppa.
gulaschsoppa serverad med crème fraiche
7.3. Gulaschsoppa serverad med crème fraiche.

LCHF LCHF Tips:

Ersätt potatis med blomkål som du skär i mindre bitar och tillsätter de sista 2 minuterna av koktiden.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Den färdiga gulaschsoppan kan förvars i kylskåp och håller sig minst 5 dygn.