En mycket god gulaschsoppa som är en fyllig och matig soppa med köttfärs som är enkel och billig att göra. Gulasch härstammar från Ungern. Det här receptet är en förenklad variant med nötfärs istället för högrev.
Ersätt potatis med blomkål som du skär i mindre bitar och tillsätter de sista 2 minuterna av koktiden.
Hållbarhet och förvaring
Den färdiga gulaschsoppan kan förvars i kylskåp och håller sig minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Nichlas
Det här blev jättegott! Gjorde en rejäl kastrull. Räckte i 4 dagar med gott bröd till. Tog hälften timjan/spiskummin. Efter en dag eller två fick den bli hetare med chili i.
️ Skrivet av Jörgen
Enkelt och enastående gott. Väl omtyckt av alla.
️ Skrivet av Fia-Lotta
Jättegod! Jag bytte ut köttfärs mot sojafärs och köttbuljong mot grönsaksbuljong. Hade vegansk creme fraiche till 😍 barnen älskade den!
️ Skrivet av Malin
Ser fram emot att prova detta recept imorgon till min familj, tror att det kommer bli jättegott! Ska baka hembakat bröd också, tror att det kommer bli 100% mums-mums!
Men Gud, vilka kommentarer du får här. Man tycker väl att folk kan ta receptet och använda det, eller låta bli. Bra förslag på tilllägg eller beröm räcker väl, man behöver inte sitta och småplocka detaljer och klaga!
Tack för alla recept, jag använder nästan bara dina recept när jag bakar & får alltid massor med beröm vad jag än bakar!
️ Skrivet av Martha
Heeeej!
Jag är från Ungern, och jag läste din gulas ( gulyás ) soppa recept.
Absolut inte köttfärs, burk tomat creme fresh, neeeej!
1 lök
Olja eller matfett ( vi lagar mat i Ungern med olja eller fett absolut inte smör det är äkta recept )
paprikapulver 1 msd
Oxekött tärningar
Potatis
Kummin
1 persilje råt 1 gulråt, lite selleri, kanske 1~2 båtar vitlök
1 st färsk tomat ( delar i 4 bitar )max 1 eller halv paprika ( gul Ungersk spetsig paprika )
Peppar, salt, och vi gillar lite stark paprika gulyás måste vara stark.
Fräs löken
Tillsätt paprikapulver,
Kött och koka sakta, tillsätt salt peppar, kummin
Efter grönsaker
Slutligen tomat/paprika och potatis tärningar
Koka långsamt färdig 👍🏻
Vi tillsätter lite pasta ibland ( små nokedli på Ungerska )
Nokedli är färsk mjuk pasta ” gör vi av vatten mjöl salt och 1 st ägg. Vi äter i Ungern ofta nokedli till köttgtyta rätter. Super gott.
Ungersk sopper är inte tjocka som i Sverige, vi tillsätter ALDRIG burk tomat.
Du har super recepter, jag söker recept ofta på din sida och du är jätte duktig, men gulas soppa är inte samma.
Tackar dig för alla goda recept som du har.
Med vänlig hälsning, Martha 🙋♀️
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl