| GI Recept | Kvällsmat | LCHF | Soppor |

Champinjonsoppa

En äkta champinjonsoppa utan tillsatt buljong som får sin goda champinjonsmak av den stora mängden champinjoner. God och matig soppa!
champinjonsoppa
Mycket god och äkta champinjonsoppa med mycket champinjoner!
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Häll upp mjölken i en kastrull. Borsta svampen och skär i skivor eller mindre bitar.

Lägg svampen i mjölken. (Man kan lätt tro att det blir för lite vätska till all svamp men så fort svampen blir varm så avger den mycket vätska och krymper så därför räcker de mått som står angivna i receptet.)

Låt koka upp. Sänk värmen.

Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och crème fraiche och låt puttra några minuter.

champinjonsoppa steg 1 - 3
1. Häll mjölken i en kastrull. 2. Lägg i de skivade champinjonerna. Det kommer se ut som att det är alldeles för mycket champinjoner i förhållande till mjölken men så fort champinjonerna blir varma avger de vätska och krymper. 3. Låt koka upp.
champinjonsoppa steg 4 - 6
4. Sänk värmen. Tillsätt salt, pressad vitlök och vitpeppar och rör om. 5. Tillsätt crème fraiche. 6. Låt puttra några minuter.

servera Serveringstips:

Servera gärna med något gott bröd till.

GI GI Tips:

Soppan har lågt GI. Man kan öka fettmängden genom att byta ut en del av mjölken mot vispgrädde. Servera utan bröd.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Välj äkta crème fraiche så får du en tillsatsfri måltid.

byt ut Variationstips:

Byt ut en del av champinjonerna mot annan svamp t.ex. portabello eller ostronskivling.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven champinjonsoppa i kylen. Den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Champinjonsoppa

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Anneli
Jag har lagat och fryst in denna soppa och det går alldeles utmärkt. Mycket god soppa förresten.
penna Skrivet av Maja
Vet inte om jag hinner få svar innan jag gör denna soppa men jag undrar, kan man frysa in denna? Håller den sig bra? Har tidigare gjort en pastasås med champinjoner som tyvärr inte alls blev bra av en nedfrysning. Men bor själv och har nästan ett kilo champinjoner så kommer nog inte hinna äta upp alla själv innan de blir dåliga om jag inte kan frysa in något.

Tack för en bra receptsida!! :D
penna Skrivet av Christian
10/10, det här gör vi om många gånger. Jättegott! Stort tack!

Läs alla 55 kommentarer