Häll upp mjölken i en kastrull. Borsta svampen och skär i skivor eller mindre bitar.
Lägg svampen i mjölken. (Man kan lätt tro att det blir för lite vätska till all svamp men så fort svampen blir varm så avger den mycket vätska och krymper så därför räcker de mått som står angivna i receptet.)
Låt koka upp. Sänk värmen.
Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och crème fraiche och låt puttra några minuter.
Soppan har lågt GI. Man kan öka fettmängden genom att byta ut en del av mjölken mot vispgrädde. Servera utan bröd.
Tips för att undvika tillsatser
Välj äkta crème fraiche så får du en tillsatsfri måltid.
Variationstips
Byt ut en del av champinjonerna mot annan svamp t.ex. portabello eller ostronskivling.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven champinjonsoppa i kylen. Den håller sig minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Rebecka
Skriv kommentaren 2021-08-20 13:07 och vill uppdatera. Inget fel på smaken men mådde riktigt dåligt andra gången jag gjorde det.
Började läsa på mer om champinjoner och rekommendationen är 2 kg/år. Aldrig hört talas om tidigare.
Tydligen innehåller champinjoner nått gift. Nu vill jag inte ens äta champinjoner längre då jag mådde så dåligt. Tydligen finns inte detta gift i kantareller så man kanske kan välja det istället.
️ Skrivet av Rebecka
Detta var himmelskt gott! Busenkelt att göra också. Hade ca 100 g champinjoner så delade receptet på 5. Hade inte mjölk heller så tog hälften vatten och hälften vispgrädde. Det här receptet kommer jag att göra igen. Mums!
️ Skrivet av Jonas R
Denna champinjonsoppa har jag lagat ett flertal år och den är enkel att tillaga och smakar helt ljuvligt.har provat andra men kommer alltid tillbaka till denna.
️ Skrivet av Helena
Åhhh så god soppa, har gjort den flera gånger. Just denna gång blev kombon med vitlök perfekt.. Det passar verkligen bra i denna soppa.
️ Skrivet av Alexander
Hej jag undrar hur länge soppan ska koka för bästa resultat? Alltså 10, 15 eller 20 minuter exempelvis. Gjorde soppan för första gången igår och körde sen allt i min mixer och det blev supergott! Med vänlig hälsning, Alexander
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl