| GI Recept | Kvällsmat | LCHF | Soppor |

Champinjonsoppa

En äkta champinjonsoppa utan tillsatt buljong som får sin goda champinjonsmak av den stora mängden champinjoner. God och matig soppa!
champinjonsoppa
Mycket god och äkta champinjonsoppa med mycket champinjoner!
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Häll upp mjölken i en kastrull. Borsta svampen och skär i skivor eller mindre bitar.

Lägg svampen i mjölken. (Man kan lätt tro att det blir för lite vätska till all svamp men så fort svampen blir varm så avger den mycket vätska och krymper så därför räcker de mått som står angivna i receptet.)

Låt koka upp. Sänk värmen.

Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och crème fraiche och låt puttra några minuter.

champinjonsoppa steg 1 - 3
1. Häll mjölken i en kastrull. 2. Lägg i de skivade champinjonerna. Det kommer se ut som att det är alldeles för mycket champinjoner i förhållande till mjölken men så fort champinjonerna blir varma avger de vätska och krymper. 3. Låt koka upp.
champinjonsoppa steg 4 - 6
4. Sänk värmen. Tillsätt salt, pressad vitlök och vitpeppar och rör om. 5. Tillsätt crème fraiche. 6. Låt puttra några minuter.

servera Serveringstips:

Servera gärna med något gott bröd till.

GI GI Tips:

Soppan har lågt GI. Man kan öka fettmängden genom att byta ut en del av mjölken mot vispgrädde. Servera utan bröd.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Välj äkta crème fraiche så får du en tillsatsfri måltid.

byt ut Variationstips:

Byt ut en del av champinjonerna mot annan svamp t.ex. portabello eller ostronskivling.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven champinjonsoppa i kylen. Den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Christian
10/10, det här gör vi om många gånger. Jättegott! Stort tack!
penna Skrivet av Emil
Jag tog drygt 200g mer svamp och körde det sen i mixern lite snabbt. Helt fantastiskt gott!
penna Skrivet av Susanne
Snabbt, lätt o toppen gott. Tack Susanne

Läs alla 53 kommentarer