Champinjonsoppa

En äkta champinjonsoppa utan tillsatt buljong som får sin goda champinjonsmak av den stora mängden champinjoner. God och matig soppa!
champinjonsoppa
Mycket god och äkta champinjonsoppa med mycket champinjoner!
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Häll upp mjölken i en kastrull. Borsta svampen och skär i skivor eller mindre bitar.

Lägg svampen i mjölken. (Man kan lätt tro att det blir för lite vätska till all svamp men så fort svampen blir varm så avger den mycket vätska och krymper så därför räcker de mått som står angivna i receptet.)

Låt koka upp. Sänk värmen.

Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och crème fraiche och låt puttra några minuter.

champinjonsoppa steg 1 - 3
1. Häll mjölken i en kastrull. 2. Lägg i de skivade champinjonerna. Det kommer se ut som att det är alldeles för mycket champinjoner i förhållande till mjölken men så fort champinjonerna blir varma avger de vätska och krymper. 3. Låt koka upp.
champinjonsoppa steg 4 - 6
4. Sänk värmen. Tillsätt salt, pressad vitlök och vitpeppar och rör om. 5. Tillsätt crème fraiche. 6. Låt puttra några minuter.

servera Serveringstips:

Servera gärna med något gott bröd till.

GI GI Tips:

Soppan har lågt GI. Man kan öka fettmängden genom att byta ut en del av mjölken mot vispgrädde. Servera utan bröd.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Välj äkta crème fraiche så får du en tillsatsfri måltid.

byt ut Variationstips:

Byt ut en del av champinjonerna mot annan svamp t.ex. portabello eller ostronskivling.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven champinjonsoppa i kylen. Den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Champinjonsoppa

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Rolf Nilsson
Supergod soppa, har gjort den nu några gånger.
Denna gången tog jag i Collorit-soja för färgens skull, och gjorde den redd.
Mumsigt värre!
penna Skrivet av Anneli
Jag har lagat och fryst in denna soppa och det går alldeles utmärkt. Mycket god soppa förresten.
penna Skrivet av Maja
Vet inte om jag hinner få svar innan jag gör denna soppa men jag undrar, kan man frysa in denna? Håller den sig bra? Har tidigare gjort en pastasås med champinjoner som tyvärr inte alls blev bra av en nedfrysning. Men bor själv och har nästan ett kilo champinjoner så kommer nog inte hinna äta upp alla själv innan de blir dåliga om jag inte kan frysa in något.

Tack för en bra receptsida!! :D
penna Skrivet av Christian
10/10, det här gör vi om många gånger. Jättegott! Stort tack!
penna Skrivet av Emil
Jag tog drygt 200g mer svamp och körde det sen i mixern lite snabbt. Helt fantastiskt gott!
penna Skrivet av Susanne
Snabbt, lätt o toppen gott. Tack Susanne
besökare Svar till Dack penna Skrivet av Susanne
Härligt!! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Dack
Jättegott och så enkelt. Jag kommer aldrig att laga den där pulversoppan igen. Kidsen älskade den.
besökare Svar till Bengt penna Skrivet av Susanne
Trevligt att ni gillar receptet! Låter som ett gott tillbehör! :) 
penna Skrivet av Bengt
Supergod. Jag och kidzen älskar denna. Vi äter med tunnbrödsrullar med rökt lax och cream cheese på. Nice!

Läs alla 56 kommentarer

Se även dessa recept

| GI Recept | Kvällsmat | LCHF | Soppor |