Marinerade champinjoner är ett mycket gott och enkelt recept på ett tillbehör till maträtter som verkligen höjer hela måltiden. Marinerade champinjoner passar också bra på buffébordet.
Pressa vitlöksklyftorna och lägg i en skål. Hacka persiljan och lägg i den också. Häll på olja, salt och peppar. Blanda detta.
Torka av och skär champinjonerna i grova skivor. En champinjon kan vara lagom att skära i 4 st skivor.
Lägg i champinjonerna och rör om så att alla champinjoner får oljeblandning på sig. Låt stå och dra i kylskåp ett tag, gärna minst 6 timmar före servering. Rör gärna om ett par gånger under denna tid så att champinjonerna suger upp spadet.
Rör om och servera de inlagda champinjonerna som tillbehör till maten.
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (83 g): 225 kalorier, 3 g kolhydrater, 23 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Tips & tricks
När champinjonerna är uppätna blir det lite spad kvar i bunken. Detta spad är jättegott med jättegod champinjonsmak (då spadet mestadels består av vätska från champinjonerna) och kan antingen ätas upp som det är eller användas till att göra champinjonsås eller soppa.
GI Tips
Marinerade champinjoner har lågt GI.
Planeringstips
Gör gärna i ordning de marinerade champinjonerna dagen före servering och låt stå i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. De håller sig minst 3 dygn. Champinjonerna blir mörkare ju längre tid de står.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Nettan
MUMS! Enkelt och fantastiskt gott. Ökade på mängden vitlök och ojojoj vad gott det blev!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl