| GI | LCHF | Tillbehör |

Marinerade champinjoner

Marinerade champinjoner är ett mycket gott och enkelt recept på ett tillbehör till maträtter som verkligen höjer hela måltiden. Marinerade champinjoner passar också bra på buffébordet.
marinerade champinjoner
Tid: 10 minuters arbete + 6 timmar i kylskåp
6-8 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Pressa vitlöksklyftorna och lägg i en skål. Hacka persiljan och lägg i den också. Häll på olja, salt och peppar. Blanda detta.

Torka av och skär champinjonerna i grova skivor. En champinjon kan vara lagom att skära i 4 st skivor.

Lägg i champinjonerna och rör om så att alla champinjoner får oljeblandning på sig. Låt stå och dra i kylskåp ett tag, gärna minst 6 timmar före servering. Rör gärna om ett par gånger under denna tid så att champinjonerna suger upp spadet.

Rör om och servera de inlagda champinjonerna som tillbehör till maten.

marinerade champinjoner steg 1-3
1. Pressa vitlök i en skål. 2. Häll på olja, salt, peppar och hackad persilja. 3. Skiva champinjonerna och lägg på dem.
marinerade champinjoner steg 4-6
4. Rör om och ställ därefter in i kylskåp. 5. Efter ca 6 timmar har de den här färgen och är redo att serveras. 6. Efter ca 3 dygn så har champinjonerna fått denna mörkare färg, men smakar minst lika gott.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (83 g): 225 kalorier, 3 g kolhydrater, 23 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer

Tips & tricks

När champinjonerna är uppätna blir det lite spad kvar i bunken. Detta spad är jättegott med jättegod champinjonsmak (då spadet mestadels består av vätska från champinjonerna) och kan antingen ätas upp som det är eller användas till att göra champinjonsås eller soppa.

GI Tips

Marinerade champinjoner har lågt GI.

Planeringstips

Gör gärna i ordning de marinerade champinjonerna dagen före servering och låt stå i kylskåp.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp. De håller sig minst 3 dygn. Champinjonerna blir mörkare ju längre tid de står.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Nettan
MUMS! Enkelt och fantastiskt gott. Ökade på mängden vitlök och ojojoj vad gott det blev!
Skrivet av Omar
whoa! easy on the garlic friend!!!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest