
⭐ webmaster
💬
Svar till
Hanna
✏️ Skrivet av
Tack för bra tips! Låter gott, jag ska prova med vispgrädde!
Utrustning:
Borsta färsk svamp. Skär stora svampar i mindre bitar. Om du använder burksvamp häller du av spadet.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Lägg svampen i smöret i stekpannan och sänk värmen och låt steka på svag värme tills vätskan i svampen sipprat ut och kokat bort.
Tillsätt mer smör under tiden om det behövs. Man ska inte snåla med smör. När det knäpper i svampen och den fått lite färg och fettet klarnat så är den klar.
Detta tar ca 10-15 minuter eller kanske mer om du steker mycket svamp på en gång.
Krydda med salt och peppar.
Servera på smörgås eller t.ex. till kött eller stekt ägg. Rostat eller stekt bröd är gott till.
LCHF Tips: