Låt det fräsa vidare och rör om lite då och då, om det bränner fast på bottnen av kastrullen, sänk värmen och/eller tillsätt någon tesked olja, smör eller en matsked vatten.
När det fräst ett tag märker man att svamparnas volym blivit mycket mindre. Det beror på att vattnet sipprat ut.
När vätskan nästan är borta, tillsätt smör och låt svampen steka ca 5-10 min tills det knäpper i den och fettet klarnar.
Näringsvärde per portion (191 g): 269 kcal, 9 g kolhydrater, 23 g fett, 4 g protein
Serveringstips
Gott att servera med köttbullar.
Tips & tricks
För krämigare svampstuvning ta mera grädde och mindre mjölk. För mindre fett ta mera mjölk och mindre grädde.
GI Tips
Svampstuvning har lågt GI.
LCHF Tips
Svampstuvning är bra LCHF-mat.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser om du använder äkta vispgrädde! Grädde med lägre fetthalt innehåller tillsatser så undvik det! Vill du ha mindre fett så ta istället mera mjölk och mindre grädde.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven svampstuvning i kylen. Håller sig ca 5 dygn.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Fredrik Åberg
️ Skrivet av Susanne
Låter jättegott! Tack för tipset!
️ Skrivet av Fredrik Åberg
Hej!
Följde ditt recept, nästan.
Blandade ner riven västerbottenost, blev väldigt gott!
Hälsningar
Fredrik i Umeå
webmaster
Svar till
Martin von Hansen
️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket, roligt att höra! :) Önskar även dig en God Jul. Här kan du läsa mer om hur jag gjort sajten.
️ Skrivet av Martin von Hansen
Glædelig jul Susanne
Her mid i regnvejret i Göinge, savner man noget som får julehumøret i top.
Fandt en pose med frosne gule kantareller i fryseren, brugte din fine opskrift.
Det løftede julehumøret i denne grønne jul, hvor man stadig kan hente frisk persille i haven.
Martin
Flot web side, fin programmering, hvilket værktøj bruger du?
webmaster
Svar till
Frida
️ Skrivet av Susanne
Tack för att du påpekade den missen! Jag har nu skrivit in den. (Man vispar ner den med grädden.)