
⭐ webmaster
Utrustning:
Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
Vispa smör och strösocker till en jämn smet.
(Använd elvisp med vispar eller köksmaskin med visp som du kan använda genom hela receptet.)
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
Smeten ska bli fluffig och krämig.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.
Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Tillsätt salt, mandelmjöl, vetemjöl och turkisk yoghurt.
Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten i formen.
Skala och skär rabarbern i tunna stavar och i skivor.
Lägg rabarberstavarna i ett fint mönster. Tryck ner rabarberskivorna i smeten, det understa lagret, ända ner till botten. Smeten kommer bli nästintill fullproppad med rabarber.
Strö över råsocker och mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 50 minuter tills kakan fått en fin gyllene färg och släpper kanterna.
Låt kakan svalna. Den går bra att flytta till ett serveringsfat.
Servera gärna med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring: