Om man vill göra den glutenfri vad tar jag i stället?
Rabarberkladdkaka
Supergod rabarberkladdkaka som är oerhört enkel och går snabbt att göra. Smaksatt med både kardemumma och kanel blir verkligen jättegott! Att man bara vispar ihop smeten snabbt i en kastrull sparar både tid och disk. Ett favoritrecept.

Tid: 45 min varav 30 min i ugnen
Mängd: ca 8 bitar
Ingredienser:
Kladdkaka:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 tsk kardemumma
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Fyllning:
- ca 300 g rabarber
- 1 tsk kanel
- 2 msk strösocker
Servering:
- ev. 5 dl vispgrädde
- ev. 8 portioner vaniljsås
- ev. 8 portioner vaniljglass
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
- ev. elvisp
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (119 g): 331 kcal, 38 g kolhydrater, 18 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara rabarberkladdkakan i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.
️ Skrivet av
Går den bra att göra med mjölkfritt margarin?
Om man vill göra den glutenfri vad tar jag i stället?
Om man vill göra den glutenfri vad tar jag i stället?

webmaster
Svar till
Marcus
️ Skrivet av
Jag brukar vänta till servering. Om kakan fastnar i kanten så skär man mellan kakan och formens kant. Jag brukar använda en tunn slickepott eller annat tunt plastverktyg för att inte repa formens kant som man annars lätt gör om man använder en kniv.
️ Skrivet av
hej,när ska man öppna upp springformen så att kakan inte går sönder?

webmaster
Svar till
Åsa
️ Skrivet av
Tack för bra förslag! Låter gott!
️ Skrivet av
MUMS, såååå god. 👍Tips. Jag grovrev lite mandelmassa ovanpå kakan, blev jättekrispigt och gott ☺️