Kladdkaka cookie dough

Här är den perfekta kakan för den älskar kladdkaka och cookie dough (kaksmet). En chokladig kladdkaka i botten med kaksmet med kolasmak från farinsocker och ljus sirap med chokladbitar i. En perfekt kombo.
kladdkaka cookie dough
Tid: 45 minuter + minst 2 timmar att svalna och stelna
10 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka:

Cookie dough:

Servering:

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • Kladdkaka: 150 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme
  • Kladdkaka med cookie dough: 150 °C i mitten av ugnen i 15 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smält smöret på svag värme. När drygt hälften smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills det smälter.

    kladdkaka cookie dough steg 1: smält smör
    Smält smör.
  2. Tag fram en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smörj och beströ den med ströbröd.

    kladdkaka cookie dough steg 2: smörjd och bröad form
    Smörjd och bröad form.
  3. Tillsätt äggen, strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa med elvisp till en fluffig och fin smet, ca 30 sekunder på högsta hastighet.

    kladdkaka cookie dough steg 3: ägg, strösocker, vaniljsocker, salt tillsatt
    Ägg, strösocker, vaniljsocker och salt tillsatt.
    kladdkaka cookie dough steg 3: smeten vispad fluffig
    Smeten vispad fluffig.
  4. Tillsätt kakao och vetemjöl. Vispa på lägsta hastighet tills smeten är jämn.

    kladdkaka cookie dough steg 4: kakao och vetemjöl tillsatt
    Kakao och vetemjöl tillsatt.
    kladdkaka cookie dough steg 4: kladdkakssmeten blandad och klar
    Kladdkakssmeten blandad och klar.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 150°C i ca 14 minuter.

    kladdkaka cookie dough steg 5: kladdkakssmeten i formen
    Kladdkakssmeten i formen.
  6. Gör cookie dough smeten under tiden kladdkakssmeten är i ugnen så att den är klar när kladdkakan är färdiggräddad.

    Lägg det rumsvarma smöret i samma kastrull du använde till kladdkakan om du vill spara disk använd annars en bunke. Tillsätt farinsocker, mjölk, ljus sirap och salt.

    Använd elvisp med vispar och vispa till en jämn smet.

    kladdkaka cookie dough steg 6: smör, farinsocker, mjölk, ljus sirap och salt
    Smör, farinsocker, mjölk, ljus sirap och salt.
    kladdkaka cookie dough steg 6: smör, farinsocker, mjölk, sirap och salt blandat
    Smör, farinsocker, mjölk, sirap och salt blandat.
  7. Tillsätt vetemjöl och blanda till en jämn smet.

    kladdkaka cookie dough steg 7: vetemjöl tillsatt
    Vetemjöl tillsatt.
    kladdkaka cookie dough steg 7: cookie dough-smeten blandad
    Cookie dough-smeten blandad.
  8. Hacka chokladen i ganska stora bitar. Spara några att dekorera med.

    kladdkaka cookie dough steg 8: hackad choklad
    Hackad choklad.
  9. Tillsätt chokladen till smeten (men spara några bitar till dekoration). Blanda.

    kladdkaka cookie dough steg 9: chokladen tillsatt
    Chokladen tillsatt.
    kladdkaka cookie dough steg 9: cookie dough smeten klar
    Cookie dough smeten klar.
  10. När kladdkakan är klar, fördela cookie dough smeten ovanpå. Fördela sedan ut de sparade chokladbitarna.

    Grädda mitt i ugnen i 150°C i 15 minuter.

    kladdkaka cookie dough steg 10: kladdkakan färdiggräddad
    Kladdkakan färdiggräddad.
    kladdkaka cookie dough steg 10: cookie dough smeten ovanpå chokladkakan
    Cookie dough smeten ovanpå chokladkakan.
    kladdkaka cookie dough steg 10: chokladbitarna fördelade
    Chokladbitarna fördelade.
  11. När kakan är färdiggräddad, låt den svalna först i rumstemperatur eller utomhus om det är kallt och sedan stelna i kylskåp.

    Servera med t.ex. vispad grädde.

    kladdkaka cookie dough steg 11: färdiggräddad kladdkaka med cookie dough
    Färdiggräddad kladdkaka med cookie dough.
    kladdkaka cookie dough steg 11: kladdkakan serveras
    Kladdkakan serveras.

Näringsvärden

Näringsvärde per bit (96 g): 407 kalorier, 47 g kolhydrater, 22 g fett, 5 g protein

Hållbarhet och förvaring

Kakan håller sig minst 2 veckor i kylskåp. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Amina
Måste man använda ljus sirap?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest