Kladdkaka cookie dough
Här är den perfekta kakan för den älskar kladdkaka och cookie dough (kaksmet). En chokladig kladdkaka i botten med kaksmet med kolasmak från farinsocker och ljus sirap med chokladbitar i. En perfekt kombo.

Tid: 45 minuter + minst 2 timmar att svalna och stelna
Mängd: 10 bitar
Ingredienser:
Kladdkaka:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 3 msk kakao
- 1,5 dl (90 g) vetemjöl
Cookie dough:
- 100 g smör
- 1 dl farinsocker
- 2 msk mjölk
- 2 msk (42 g) ljus sirap
- 0,5 tsk salt
- 2,5 dl (150 g) vetemjöl
- 100 g mörk choklad
Servering:
- ev. 5 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- Kladdkaka: 150 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme
- Kladdkaka med cookie dough: 150 °C i mitten av ugnen i 15 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (96 g): 407 kcal, 47 g kolhydrater, 22 g fett, 5 g protein
Hållbarhet och förvaring
Kakan håller sig minst 2 veckor i kylskåp. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Måste man använda ljus sirap?