Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies är mycket goda kakor med hackad choklad som är enkla att göra med detta recept. Kakorna blir snarare hårda än mjuka och sega, men ändå ganska mjuka för att vara hårda... :)
chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies är mycket goda små kakor med hackad choklad och jordnötter.
Timglas Tid: 70 minuter varav 30 min i frysen och 2x10 min i ugnen
Portioner ca 25 st kakor
Näringsvärde Näringsvärde per kaka (21 g): 101 kalorier, 8 g kolhydrater, 7 g fett, 2 g protein

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme

Baka chocolate chip cookies så här:

  1. Mät upp smör och farinsocker. Låt stå framme i rumstemperatur tills smöret blir mjukt.

  2. Hacka under tiden chokladen och jordnötterna. Använd en stor vass kniv så går det snabbt och enkelt på en skärbräda.

  3. Vispa eller rör ihop smöret med farinsockret. Använd gärna elvisp med vispar.

  4. Tillsätt ägget och rör ihop eller vispa några sekunder med elvispen till en jämn smet.

  5. Tillsätt bakpulver och rör eller vispa med elvisp några sekunder till en jämn smet.

  6. Tillsätt havregrynen och vetemjölet. Rör eller vispa med elvispen på lägsta hastighet till en jämn smet.

  7. Tillsätt den hackade chokladen och jordnötterna och rör ihop till en jämn smet eller använd elvisp på lägsta hastighet.

  8. Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter och svep in den i plastfolie. Kakdegen är väldigt kladdig, så lägg den gärna direkt på en bit plastfolie och forma den för att minska på kladdandet. För en sats kakdeg så ska rullen bli ungefär 25 centimeter lång.

    Lägg kakdegsrullen i frysen i 30 minuter (eller längre tid, upp till 3 veckor).

  9. Ta bort plastfolien och lägg den frysta hårda kakdegen på en skärbräda.

    Skär ca 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. En stor kött- eller grönsakskniv är att rekommendera.

  10. Lägg kakorna på plåtar. Tänk på att ha ganska stort avstånd eftersom kakorna flyter ut en del. Avståndet jag hade på bilden är i minsta laget.

  11. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter.

  12. Låt kakorna svalna på plant underlag utan bakhandduk.

planera Planeringstips:

Kakdegen går att förbereda och förvara (upp till 3 veckor) i frysen fram till gräddning. Perfekt alltså att ha på lut i frysen när man vill bjuda på nygräddade kakor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Siw
Nej tack! Det här receptet var inget vidare! Kakorna flöt ut och blev väldigt, väldigt tunna och lösa. Gick sönder när jag skulle ta dom från plåten. Smakade inget bra heller.
💬 Svar till Matte ✏️ Skrivet av Susanne
Vad bra att det blev gott även med mintchoklad!
✏️ Skrivet av Matte
Jodå funkar fint med mint chokladen blir tom godare i mitt tycke.
✏️ Skrivet av Lisa
Om man endast har mintchoklad hemma (mörk), går det att laga med den eller blir det inte så gott?
✏️ Skrivet av Fanny
Hej jag ska ge ett förslag, jag tycker att du ska skriva på utrustning du behöver att plastfolie behövs. Jag hade inget sånt hemma så jag använde plåtfolie med en lite plastkasse i stället vilket också fungerar. Jag har ingen elvisp utan använder en mixerstav vilket fungerar bra. När man häller i nötter och choklad så är mixerstaven jätte bra för då blir både chokladen och nötterna mindre och smälter in vilket blir väldigt gott.

Visa alla kommentarer