
Tack för ett bra recept!
Mycket god och söt sockrig chokladkola som smälter i munnen.
Till skillnad från vanlig chokladkola är den här inte seg alls utan mer sockrig i konsistensen. Den är också väldigt enkel att skära upp.
Enkelt recept som går snabbt att göra, prova gärna!
Följ bara instruktionerna och använd helst termometer för att veta när fudgen är klar. Man kan även göra kulprovet.
Utrustning:
Smörj eller klä en form med smörpapper, ca 15x20 cm. Fudgebitarnas höjd beror på hur stor form du använder. Ju större yta formen har desto lägre höjd på bitarna och tvärtom.
Rör ihop grädde och strösocker och koka upp. Rör under tiden det kokar upp då och då.
Sänk värmen och fortsätt koka till smeten är 122°C. Smeten ska bubbla upp, bli lite tjockare och få lite färg. Använd helst termometer så ser du när den är 122°C, gör annars kulprovet för att veta när den är klar.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, kakao och vaniljsocker och ev. hackad mandel eller nötter.
Rör kraftigt tills smöret smält.
Häll smeten i formen. Låt stelna. Ställ gärna kallt så går det fortare.
Ta upp den stela massan från smörpappret och lägg på en skärbräda.
Skär i bitar. Lägg bitarna i en burk och förvara i kylskåp.
Läs gärna:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Glutenfritt | Godis | Julgodis |