Fudge
Mycket god och söt sockrig chokladkola som smälter i munnen.
Till skillnad från vanlig chokladkola är den här inte seg alls utan mer sockrig i konsistensen. Den är också väldigt enkel att skära upp.
Enkelt recept som går snabbt att göra, prova gärna!
Så lyckas du med fudge
Följ bara instruktionerna och använd helst termometer för att veta när fudgen är klar. Man kan även göra kulprovet.
Tid: ca 30 minuter + en timme för att stelna
Mängd: ca 50 st men beror helt på hur stora bitar du skär
Ingredienser:
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 50 g smör
- 0,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- ev. 50 g (1 dl) hackad sötmandel eller nötter
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Läs gärna:
- Kulprovet - Så här gör du kulprovet så du vet när ditt godis är klart!
Näringsvärden
Näringsvärde per fudge, beräknat på 1 sats = 50 st (11 g): 45 kcal, 5 g kolhydrater, 2 g fett, 0 g protein, 0 g fibrer
Planeringstips
Gör inte dubbel sats.
Hållbarhet och förvaring
Förvara fudge-bitarna i kylen eller frysen. Håller sig minst 2 månader.
️ Skrivet av
Den blir bara alldeles för lös och seg. Går ej att skära. Jag kokade den till 122 grader.. kan jag värma på den igen eller är det bara att slänga??
️ Skrivet av
Super god fudge som nästan är helt oemotståndlig att sluta äta av. Dessutom kan man modifiera receptet genom att ta bort kakaon och lägga till en extra matsked vaniljsocker för att få en mer vaniljaktig fudge.
️ Skrivet av
hej! nu har jag gjort fudge med kakao enligt receptet för andra året i rad! De blir jätte goda,jag har dessa två år tredubblat satsen och använt mej av termometer för rätt konsistens.Det hela tog från det att grädden och sockret kokat upp 2,5 timmar,jag la några tiokronors mynt på spisplattan för att förhindra att det hela skulle brännas vid! De blev perfekta!
Tack för ett bra recept!
Tack för ett bra recept!
️ Skrivet av
Hej jag är en man som aldrig bakat nåt i hela mitt liv och provade detta och det blev jättegott. Tack så mycket ska prova andra recept med
️ Skrivet av
Underbar fudge bara mmmmmmm