
⭐ webmaster
Mät upp vetemjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Blanda.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn tjock smet. Vispa därefter ner resten av mjölken.
Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
Låt smeten stå 10 minuter (eller längre tid). Gör gärna nästa steg under tiden.
Smörj en muffinsplåt med plats för 12 st stora muffins (om du gör en sats).
Man kan även använda stora muffinsformar i papper och ställa ut på en plåt.
Häll smeten i muffinsformarna. Fyll dem till 3/4 (tre fjärdedelar) med smet.
Grädda pannkaksmuffinsarna i 225°C i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända.
Mot slutet jäser de upp rejält i ugnen men sjunker sedan ihop när man tar ut dem.
Låt pannkaksmuffinsarna svalna lite, ta sedan ut dem ur formarna, de lossnar jättelätt.
Servera sedan med de tillbehör du tycker om t.ex. blåbär, hallon, sylt, vispad grädde, kvarg, keso eller turkisk yoghurt.
Hållbarhet och förvaring:
Överblivna pannkaksmuffins håller sig minst 5 dygn i kylskåp.