Pannkaksmuffins

Baka goda pannkaksmuffins, med nästan samma smet som pannkakor häller man istället smeten i en muffinsplåt och får goda och saftiga, fina och fluffiga muffins. Perfekt att servera till mellanmål eller som dessert eller enklare lunch. Glöm förstås inte att servera med goda tillbehör som kan varieras i det oändliga och göra detta bakverk mer eller mindre matigt och nyttigt.
pannkaksmuffins
Servera gärna pannkaksmuffins med blåbär, hallon och vispad grädde.
Timglas Tid: ca 30 minuter varav 15 minuter i ugnen
Portioner 12 st
Näringsvärde Näringsvärde per muffin (59 g): 77 kalorier, 9 g kolhydrater, 3 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Mät upp vetemjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Blanda.

    vetemjöl, salt och vaniljsocker
    Vetemjöl, salt och vaniljsocker.
    mjöl, salt, vaniljsocker blandat
    Mjöl, salt, vaniljsocker blandat.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn tjock smet. Vispa därefter ner resten av mjölken.

    hälften av mjölken tillsatt
    Hälften av mjölken tillsatt.
    smeten vispas
    Smeten vispas.
  3. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

    Låt smeten stå 10 minuter (eller längre tid). Gör gärna nästa steg under tiden.

    ägg tillsatta
    Ägg tillsatta.
    pannkaksmuffinssmeten klar
    Pannkaksmuffinssmeten klar.
  4. Smörj en muffinsplåt med plats för 12 st stora muffins (om du gör en sats).

    Man kan även använda stora muffinsformar i papper och ställa ut på en plåt.

    smord muffinsform
    Smord muffinsform.
  5. Häll smeten i muffinsformarna. Fyll dem till 3/4 (tre fjärdedelar) med smet.

    smeten i muffinsformarna
    Smeten i muffinsformarna.
  6. Grädda pannkaksmuffinsarna i 225°C i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända.

    Mot slutet jäser de upp rejält i ugnen men sjunker sedan ihop när man tar ut dem.

    gräddade pannkaksmuffins
    Gräddade pannkaksmuffins.
  7. Låt pannkaksmuffinsarna svalna lite, ta sedan ut dem ur formarna, de lossnar jättelätt.

    Servera sedan med de tillbehör du tycker om t.ex. blåbär, hallon, sylt, vispad grädde, kvarg, keso eller turkisk yoghurt.

    pannkaksmuffins serveras
    Pannkaksmuffins serveras.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överblivna pannkaksmuffins håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Frukost | Mellanmål |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Ayja Karhatsu
Jag och min familj undrar varför det inte står att man ska säga mjölet.
✏️ Skrivet av Rebecca
Hej ska man inte ha något bakpulver i?
💬 Svar till Siri ✏️ Skrivet av Susanne
Nej jag menar att de håller sig åtminstone 5 dygn, de håller sig högst sannolikt ytterligare några dagar. Som gäller all mat så finns ingen maxgräns utan man får kolla att det inte är något mögel och framförallt provsmaka. Smakar det ok så är det ok. Dessutom om man värmer mat ordentligt så dör eventuella bakterier. Det man bör vara extra försiktig med är rökt fisk och kött med mycket kryddor som man äter utan att värma upp. Då kan det vara svårt att känna om det smakar dåligt. Men för annan mat och i synnerhet den som man värmer så behöver man inte oroa sig så mycket för att maten blir dålig och då kan man undvika att slänga mat i onödan. 😊Jag har ändrat min formulering för att det ska bli tydligt vad jag menar. Tack för att du skrev och uppmärksammade mig på det!
✏️ Skrivet av Siri
"Överblivna pannkaksmuffins kan förvaras minst 5 dygn i kylskåp."

Menar du inte max 5 dygn.

Visa alla kommentarer