Pannkakor - Recept
Att steka pannkakor är lätt och framförallt så är de hemlagade nystekta pannkakorna fantastiskt goda! Det här är ett klassiskt recept på pannkakssmet som ger goda frasiga pannkakor eller plättar. För att pannkakan ska bli tunn och frasig så gäller det att inte ta för mycket smet och att inte snåla med smöret och ha stekpannan lagom varm. Variera med olika tillbehör som olika sorters sylt, bär och vispad grädde eller glass.

Tid: 30 minuter
Mängd: ca 10 pannkakor
Ingredienser:
Ev: Servering:
- jordgubbssylt
- eller hallonsylt och annan sylt
- vispad vispgrädde
- bär t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar
Vegetariskt
Utrustning:
Näringsvärden
Näringsvärde per pannkaka (98 g): 149 kcal, 14 g kolhydrater, 8 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera med sylt t.ex. jordgubbssylt, hallonsylt eller blåbärssylt.
Tips & tricks
Använd två stekpannor så går gräddningen fortare.
GI Tips
Byt ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för att få lite nyttigare pannkakor med fibrer. Tänk också på tillbehören. Se recept på fullkornspannkakor.
Variationstips
Tillsätt 1 tsk vaniljsocker för lite vaniljsmak på pannkakorna.
Hållbarhet och förvaring
Pannkakorna kan förvaras i kylskåp ca 5 dagar. De kan också frysas 3-6 månader. Varken efter förvaring i kylskåp eller frysen blir de lika frasiga och goda som nygräddade.
️ Skrivet av
Betyg 1000000000000000000000000000000000000
️ Skrivet av
Jättebra recept
️ Skrivet av
Underbart! pannkakor recepten.se!!!! Tack jätte jätte jätte så mycket!
️ Skrivet av
Helt grymt bra och enkelt recept, världsklass!!!
️ Skrivet av
Svar till Martin: Du måste ha glömt att vispa smeten inför varje stekning. /mvh