| Lunch |

Ugnspannkaka

Klassiskt recept på ugnspannkaka som går snabbt och lätt att göra. Mycket god klassisk svensk husmanskost. Servera med lingonsylt.
ugnspannkaka
Ugnspannkaka är gott och ett enkelt recept. På bilden visas ugnspannkakan serverad med lingonsylt och sallad.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter varav 20 min i ugnen.
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt - Byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

    Mät upp mjöl och salt i en bunke. Blanda.

  2. Vispa ned mjölken lite i taget för att få klumpfri smet.

  3. Vispa i äggen.

  4. Häll smeten i smörjd långpanna ca 30x40 cm. Man kan också klä den med bakplåtspapper så slipper man diska. En mindre ugnsform går också bra men då så kommer gräddningstiden bli längre.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg.

    (Tänk på att gräddningstiden blir längre om du tar en mindre ugnsform än ovan angivna mått eftersom ugnspannkakan då blir tjockare. T.ex. så tog ugnspannkakan i en ugnsform på 25x35 cm ca 30-35 minuter att grädda.)

    (Om du tycker den fått för mycket färg men inte är färdiggräddad så lägg över ugnsfolie. För att veta om den är färdiggräddad kan man sticka ner en provsticka som ska förbli torr.)

  6. Skär ugnspannkakan i bitar och servera med lingonsylt.

Beskrivande bilder

mät upp mjöl, salt
1.1. Mät upp mjöl, salt.
mjöl och salt blandat
1.2. Mjöl och salt blandat.
vispa ned mjölk
2.1. Vispa ned mjölk.
vispa ned lite i taget
2.2. Vispa ned lite i taget.
all mjölk nedvispad
2.3. All mjölk nedvispad.
vispa i äggen
3.1. Vispa i äggen.
smeten är klar
3.2. Smeten är klar.
häll smeten i långpannan
4. Häll smeten i långpannan.
grädda i ugnen
5. Grädda i ugnen.
färdig ugnspannkaka
6.1. Färdig ugnspannkaka.
skär upp i bitar
6.2. Skär upp i bitar.

servera Serveringstips:

Servera med lingonsylt och sallad eller rårivna morötter.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Glada Apan    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att höra! :) Lycka till med ert företag!
   kommentar  Skrivet av  Glada Apan  
Hej,
Igår på Glada Apans pannkaksdag lagade vi flera olika typer av pannkakor. Bl.a. ert recept vilket visade sig vara det bästa. Ville bara berätta det.

Ha en fin dag hälsar vi i leksaksaffären :-)
 svar  Svar till  Elisa    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tyckte om ugnspannkakan! Tack så mycket!
   kommentar  Skrivet av  Elisa  
Det blir verkligen jättegott! Du gör helt fantastiska recept.
 svar  Svar till  Jens    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra tips!
   kommentar  Skrivet av  Jens  
Bacon och purjolök passar bra till den
 svar  Svar till  Björn-Maria Lalander    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Se även receptet på fläskpannkaka!
   kommentar  Skrivet av  Björn-Maria Lalander  
Jag vill tärna fläsk och lägga i, liksom ströa över när smeten är i formen, Även bacon eller prova med vad som helst! Stek fläsket lätt, tärningarna alltså. Farligt gott och smyga upp på natten, bre smör på och njut stående framför kylen.
 svar  Svar till  sofia    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra tips! Låter gott!
   kommentar  Skrivet av  sofia  
Jag byter ut en deceliter av mjölken till 1 dl Arla naturell ekolokisk yoghurt. Då blir ugnspannkakan väldigt saftig och god. Serverar med hallon och creme fraiche. Jättegod topping!

Skriv och läs alla 123 kommentarer