| Billigt | Lunch |

Stuvade makaroner

Ett enkelt recept på vardagsrätten stuvade makaroner. Receptet är baserat på Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner med en normal koktid på 7-8 minuter.
Stuvade makaroner
Stuvade makaroner serverade med stekt korv och wokgrönsaker. Ett gott och enkelt recept att göra.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Serveringsförslag:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Använd en kastrull med tjock botten eller en kastrull i teflon för att minska risken att det bränner fast i botten.

    Koka upp mjölken och tillsätt salt och makaroner.

  2. Detta ska nu stå och koka på svag värme i ca 25 minuter så att makaronerna blir riktigt mjuka. Se till att du rör om några gånger så att det inte bränner fast i botten.

  3. Under tiden makaronerna kokar, stek korven och wokgrönsakerna (eller andra tillbehör).

    Jag steker först korven och lägger över på ett fat och steker därefter wokgrönsakerna i smör eller olja, saltar lite, sänker värmen och lägger därefter tillbaka korven ovanpå grönsakerna så att allt hålls varmt tills makaronerna är klara.

  4. När makaronerna är riktigt mjuka och sugit upp det mesta av mjölken (man ska inte hälla bort någon mjölk) så är de klara. Smaka av med salt, peppar och muskot.

    Servera med korv och grönsaker.

Beskrivande bilder

koka upp mjölk
1.1. Koka upp mjölk.
tillsätt salt
1.2. Tillsätt salt.
tillsätt makaroner
1.3. Tillsätt makaroner.
makaronerna just ihällda
2.1. Makaronerna just ihällda.
makaronerna kokar
2.2. Makaronerna kokar.
makaronerna är snart klara
2.3. Makaronerna är snart klara.
stek korven
3.1. Stek korven.
lägg över korven på ett fat
3.2. Lägg över korven på ett fat.
stek wokgrönsaker
3.3. Stek wokgrönsaker.
lägg korven ovanpå
3.4. Lägg korven ovanpå.
färdiga stuvade makaroner
4. Färdiga stuvade makaroner.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Inredningshjälpen  
Men alltså, stuvade makaroner, en klassiker som jag inte ätit på hur länge som helst.
Fast godaste tillbehöret enlig mig är hemmagjorda köttbullar.
Glöm ej heller en liten skvätt vispgrädde i stuvningen så blir det extra "Mmmmmm"

Kram INREDNINGSHJÄLPEN
 svar  Svar till  Jimmy Rönnudd    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra tips!
   kommentar  Skrivet av  Jimmy Rönnudd  
Ha gärna lite strösocker i stuvningen. Förhöjer smaken.
 svar  Svar till  Matilda    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ta gärna en fetare mjölk med 3% fett. Sedan är det bra med makaroner som har lite längre koktid, gammaldags makaroner tror jag ska koka ca 10 minuter om jag inte minns fel så försök hitta en pastasort med lite längre koktid. Sedan gäller det att koka på riktigt svag värme för ju mer värme desto mer vätska kokar bort. Man kan lägga ett lock på glänt men man måste ha koll så det inte kokar över, särskilt i början. Skriv gärna om du provar igen och berätta hur det går! :)
   kommentar  Skrivet av  Matilda  
Jag har flyttat till Danmark, där de gammaldags makaroner inte finns att köpa (har i alla fall aldrig sett några), så jag använde mig av andra makaroner. Vet inte om jag gjorde något fel, men jag misslyckades totalt. Hade 1 liter lättmjölk till 5 dl makaroner. Mjölken "tog slut" halvvägs under kokningen, gick i panik och öste på lite vatten. Det blev okej ändå, men tappade lite av sin mjuka stuvade makaroner.

Skriv och läs alla 77 kommentarer