
Har du något tips?
Stek, grilla eller koka korven. (Nästan all korv man köper är "färdiglagad" och kan ätas rå, men korven blir ändå godast om den är genomstekt så att den är varm rakt igenom.)
Om du grillar korven: Grilla den på ganska svag värme och rulla den ofta så den får lite färg runtomkring utan att bli bränd men ändå hinner bli genomstekt. (Jag brukar grilla på lägsta effekt på min gasolgrill ca 8 minuter och rulla runt korven varannan minut.)
Om du steker korven: Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek på medelvärme några minuter först så korven får lite färg, rulla korven så den får färg runtom med jämna mellanrum. Sänk sedan till svagare värme och låt steka ca 10 minuter så den blir genomstekt utan att bli bränd, rulla runt korven lite då och då.
Om du kokar korven: Koka upp vatten, lägg i korven och ta bort kastrullen från plattan. Låt stå ca 10 minuter med lock. Alternativt kan du naturligtvis lägga i korven direkt i kastrullen innan vattnet kokar upp, men se då till att stänga av plattan eller ta bort kastrullen innan det börjar koka för annars kan korven spricka.
Värm frysta korvbröd i mikron. Även färska korvbröd kan bli godare om man tinar dem lite i mikron så de blir ljumna. Man kan även steka korvbröden eller grilla dem så de får lite färg och blir lite frasiga.
Servera med korven med bröden, ketchup, senap, gurka, soltorkad tomatsås eller vad du tycker passar.
Tips & tricks:
GI Tips:
LCHF Tips:
| Billigt | Kvällsmat | Snabbt & Lätt |