Korvbröd med fullkorn
Baka enkelt dessa goda korvbröd med fullkorn! Mycket godare, nyttigare och matigare än köpta som dessutom går snabbt och enkelt att göra. Ett nyttigt recept som innehåller fullkorn, men vill du inte ha fullkorn går det enkelt att utesluta, se tips nedan.

Tid: 2 timmar varav 45 minuters jobb
Mängd: ca 22 st
Ingredienser:
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 0,5 dl olja
- 1 tsk salt
- 2 tsk strösocker
- 1 dl vetekli
- eller 1 dl kruskakli
- eller 1 dl vetegroddar
- 4 dl grahamsmjöl
- 8 dl vetemjöl
Vegetariskt
Utrustning:
- ev.
elvisp med degkrokar
eller köksmaskin
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per korvbröd (62 g): 154 kcal, 25 g kolhydrater, 4 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Skär en skåra med brödkniv och lägg i korven.
Variationstips
Om man vill ha mindre nyttiga bröd kan man utesluta kli samt byta ut grahamsmjöl mot vetemjöl. Tillsätt ev. då ½ -1 dl extra vetemjöl. Vanligt vetemjöl eller vetemjöl special går bra.
Hållbarhet och förvaring
Frys gärna in korvbröden. De håller sig minst 3 månader i frysen.
️ Skrivet av
Jättegoda korvbröd, lätta och smidiga att göra👍
️ Skrivet av
Bra recept!
Jag penslar dem med ägg och strör över sesamfrön, urgott!
Jag penslar dem med ägg och strör över sesamfrön, urgott!
️ Skrivet av
Mkt gott och inte alls så svårt att göra, bara att följa beskrivningen! efter 2 korvar med detta bröd blir man mätt och håller sig länge!
️ Skrivet av
Mmmmmms! mycket gott, nyttigt och enkelt att göra.
️ Skrivet av
Byte ut lite av vetemjölet till graham, -riktigt gott med mer smak.