| Mjöl och gryn |

Grahamsmjöl

grahamsmjöl
Grahamsmjöl innehåller hela vetekärnan.

pil Recept med Grahamsmjöl

Grahamsmjöl är en fullkornsprodukt eftersom det innehåller hela vetekärnan. Skalet mals grövre och kärnan mals finare och blandas.

Att tänka på när man bakar med grahamsmjöl är att en tumregel är att ta ca en tredjedel grahamsmjöl i bröd bakat med jäst och resten vetemjöl om man vill ha ett luftigt bröd. Annars kan brödet bli kompakt.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

graham flour

Hitta Finns i affären:

Bland mjöl.

Tummen upp GI tips:

Att ersätta en del vetemjöl med grahamsmjöl i ett recept sänker GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur, ca 1 år, se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Fullkornsdinkelmjöl, grovt rågmjöl, vetemjöl med fullkorn eller vanligt vetemjöl.

Måttomvandla grahamsmjöl mellan vikt och volym

Konvertera grahamsmjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till JanErik Uhrström penna Skrivet av Susanne 2014-02-16 03:41
Ok, tack så mycket!
person Svar till susnet penna Skrivet av JanErik Uhrström 2014-02-12 20:47
Ursäkta, jag var kanske oklar. 50g jäst som vanligt förstås men med kallvatten och lång jästid. Resultatet är naturligtvis en ganska tung limpa men den är fin i konsistensen och lätt att skära, bäst dagen efter. Det var en positiv upptäckt.
person Svar till JanErik Uhrström penna Skrivet av Susanne 2014-02-12 13:45
Tack för receptet, men blir inte detta bröd väldigt kompakt med bara grovt tungt mjöl? Har aldrig sett något sådant recept tidigare. Inget jäsmedel i heller?

Läs alla 4 kommentarer

Liknande ingredienser


Fiberrika brytbröd

Fiberrika brytbröd

Gott, luftigt, saftigt och vackert brytbröd som dessutom är fiberrikt. Enkelt recept, bröden bakas snabbt och läggs tätt på en plåt.

klocka Tid: 3 timmar och 45 minuter varav 3 timmar jäsning
fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Recept på klassisk god fläskpannkaka som du enkelt gör i långpanna. Servera gärna med lingonsylt.

klocka Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen
fullkornspannkakor

Fullkornspannkakor

Recept på mycket goda fullkornspannkakor. Lite matigare och fylligare smak. Gott och enkelt, lite nyttigare, lägre GI.

klocka Tid: 30 minuter
fullkornsvåfflor

Fullkornsvåfflor

Recept på jättegoda fullkornsvåfflor med lägre GI. Serveras med färska bär och vispad grädde. Recept med bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter
Julbröd

Julbröd

Enkelt recept på julbröd som doftar jul och pepparkakor. Brödet är fyllt med nötter, russin m.m. och är fiberrikt och riktigt gott!

klocka Tid: 1 timme och 45 minuter varav 1 timme och 15 minuter i ugnen
kantarellpaj

Kantarellpaj

Recept på en mycket god kantarellpaj. God pajdeg med fyllning av kantareller, lök, crème fraiche, ost och ägg.

klocka Tid: 70 minuter varav 30 minuter i ugnen
korvbröd med fullkorn

Korvbröd med fullkorn

Baka dina egna goda korvbröd med fullkorn! Mycket godare, nyttigare och matigare än köpta. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 2 timmar varav 45 minuters jobb
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Ett recept på en mycket god köttfärspaj med en god och enkel pajdeg. Fyllning med köttfärs, lök, champinjoner.

klocka Tid: 75 minuter varav 40 minuter i ugnen
Matmuffins med salami

Matmuffins med salami

Recept på goda matmuffins med fetaost, salami, soltorkade tomater och färsk basilika. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 35 minuter
Morotsbröd utbakade till morotsbullar

Morotsbröd

Ett recept som ger dig gott och nyttigt morotsbröd som bakas ut till morotsbullar eller morotslimpor.

klocka Tid: 1 h 45 min
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!

klocka Tid: 2 timmar varav 20 minuters jobb
frukostbullar

Nyttiga frukostbullar

Baka goda nyttiga frukostbullar. Recept på frukostbröd. Enkla att göra.

klocka Tid: 1 timme 50 minuter varav 70 minuters jäsning och 10 minuter i ugnen
Ostpaj med skinka

Ostpaj med skinka

Enkelt recept på en mycket god ostpaj med skinka. Enkel pajdeg med en fyllning av skinka, riven ost, mjölk, ägg och kryddor. 6 portioner.

klocka Tid: 1 timme och 10 minuter, varav 40 minuter i ugnen
pajdeg med olja

Pajdeg med olja

Mycket god och enkel pajdeg med olivolja och fullkorn som kan röras ihop och tryckas ut snabbt och enkelt.

klocka Tid: 25 min varav 15 i ugnen
piroger

Piroger, Pirogdeg, Pirogfyllning

Recept på goda piroger. Matig pirogdeg med fullkorn och två olika fyllningar med köttfärs! Mums! 10 portioner.

klocka Tid: 2 ½ timme
scones med ost

Scones

Recept på scones. Klara på 30 minuter. Välj att baka dem med vetemjöl och grahamsmjöl eller bara vetemjöl.

klocka Tid: 30 minuter varav 15 min i ugnen
recept skaldjurspaj

Skaldjurspaj med spenat

Recept på en god skaldjurspaj med krabba, musslor och spenat. Enkelt recept. Bilder steg för steg!

klocka Tid: 1 timme varav 45 min i ugnen
tacopaj

Tacopaj

Otroligt god Tacopaj - lyxig men enkel att göra. Recept med bilder steg för steg.

klocka Tid: 1 timme och 10 min
ugnspannkaka

Ugnspannkaka

Recept på ugnspannkaka. Mycket god klassisk svensk husmanskost. Vispa mjöl, mjölk och ägg.

klocka Tid: 30 minuter varav 20 min i ugnen.
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Recept på en mycket god västerbottenpaj. En klassisk ostpaj med västerbottenost. Gott frasigt pajskal med god och krämig ostfyllning. Enkel att göra.

klocka Tid: ca 1 timma varav 35 min i ugnen