| Mjöl och gryn |

Grahamsmjöl

grahamsmjöl
Grahamsmjöl innehåller hela vetekärnan.

pil Recept med Grahamsmjöl

Grahamsmjöl är en fullkornsprodukt eftersom det innehåller hela vetekärnan. Skalet mals grövre och kärnan mals finare och blandas.

Att tänka på när man bakar med grahamsmjöl är att en tumregel är att ta ca en tredjedel grahamsmjöl i bröd bakat med jäst och resten vetemjöl om man vill ha ett luftigt bröd. Annars kan brödet bli kompakt.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

graham flour

Hitta Finns i affären:

Bland mjöl.

Tummen upp GI tips:

Att ersätta en del vetemjöl med grahamsmjöl i ett recept sänker GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur, ca 1 år, se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Fullkornsdinkelmjöl, grovt rågmjöl, vetemjöl med fullkorn eller vanligt vetemjöl.

Måttomvandla grahamsmjöl mellan vikt och volym

Konvertera grahamsmjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter