| Mjöl och gryn |

Grahamsmjöl

grahamsmjöl
Grahamsmjöl innehåller hela vetekärnan.

pil Recept med Grahamsmjöl

Grahamsmjöl är en fullkornsprodukt eftersom det innehåller hela vetekärnan. Skalet mals grövre och kärnan mals finare och blandas.

Att tänka på när man bakar med grahamsmjöl är att en tumregel är att ta ca en tredjedel grahamsmjöl i bröd bakat med jäst och resten vetemjöl om man vill ha ett luftigt bröd. Annars kan brödet bli kompakt.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

graham flour

Hitta Finns i affären:

Bland mjöl.

Tummen upp GI tips:

Att ersätta en del vetemjöl med grahamsmjöl i ett recept sänker GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur, ca 1 år, se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Fullkornsdinkelmjöl, grovt rågmjöl, vetemjöl med fullkorn eller vanligt vetemjöl.

Måttomvandla grahamsmjöl mellan vikt och volym

Konvertera grahamsmjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Liknande ingredienser:


Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  JanErik Uhrström    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-02-16 03:41
Ok, tack så mycket!
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  JanErik Uhrström  2014-02-12 20:47
Ursäkta, jag var kanske oklar. 50g jäst som vanligt förstås men med kallvatten och lång jästid. Resultatet är naturligtvis en ganska tung limpa men den är fin i konsistensen och lätt att skära, bäst dagen efter. Det var en positiv upptäckt.
 svar  Svar till  JanErik Uhrström    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-02-12 13:45
Tack för receptet, men blir inte detta bröd väldigt kompakt med bara grovt tungt mjöl? Har aldrig sett något sådant recept tidigare. Inget jäsmedel i heller?
   kommentar  Skrivet av  JanErik Uhrström  2014-02-08 20:31
Baka enkelt en perfekt 100% fullkornslimpa på 6dl grovt rågmjöl och 9dl graham, ca 6 dl vatten, en skvätt olja, en matsked sirap. Degen ska vara ganska mjuk. Kalljäs 6 tim i rumstemp., på plåten en timma. En form med vatten på ugnsbotten ger hård skorpa och färg.