Dinkelmjöl fullkorn

Dinkelmjöl fullkorn
Dinkelmjöl fullkorn är ett grovt och nyttigt mjöl.

Dinkelmjöl fullkorn är ungefär samma sak som grahamsmjöl. Skillnaden är att dinkelmjöl fullkorn är gjort på dinkelmjöl istället för vetemjöl.

Använd dinkelmjöl fullkorn istället för grahamsmjöl när du vill ha fullkorn i ditt bröd. Om receptet på bröd endast innehåller vetemjöl och du vill göra det nyttigare så brukar det oftast gå bra att byta ut cirka en tredjedel av vetemjölet mot dinkelmjöl fullkorn (eller grahamsmjöl).

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Nej

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av dinkelmjöl fullkorn.

Energi: 340 kcal
Kolhydrater: 59 g (varav sockerarter: 0.4 g)
Protein: 14 g
Fett: 3 g
Fibrer: 9.5 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland mjöl.

GI tips:

Använd dinkelmjöl fullkorn när du bakar bröd så får ditt bröd lägre GI.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt, i rumstemperatur eller gärna svalare.

Pris:

Dyrare än grahamsmjöl. ca 25 kr för 1 kg.

Ersätt med:

Grahamsmjöl eller grovt rågmjöl.

Vad väger dinkelmjöl fullkorn?

Måttomvandla dinkelmjöl fullkorn mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest