| Mjöl och gryn |

Siktat dinkelmjöl

Siktat dinkelmjöl
Siktat dinkelmjöl ser ut precis som vanligt vetemjöl.

pil Recept med Siktat dinkelmjöl

Dinkelmjöl och vetemjöl

Dinkelmjöl både ser ut som och är väldigt likt vanligt vetemjöl. Den största skillnaden är att dinkelmjöl har högre halt protein, men för övrigt är de ganska lika och kan oftast bytas ut rakt av mot varandra.

Vanligt vetemjöl kan bytas ut mot dinkelmjöl i matbröd, pajer, piroger och pizzadegar. Däremot så rekommenderas det inte till saffransbröd och en del andra bakverk eftersom dinkel har lite mer smak som inte passar i alla bakverk.

Dinkel är vårt urvete

Dinkel är en flertusenårig gammal vetesort som började odlas i Europa redan på stenåldern och anses vara vårt urvete. Dinkel har ett kraftigt skal som skyddar det näringsrika vetekornet.

Skillnad på siktat dinkelmjöl och fullkornsdinkel

Tänk på att inte förväxla siktat dinkelmjöl med fullkornsdinkel. Fullkornsdinkel är motsvarigheten till grahamsmjöl.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland mjöl.

Tummen upp GI tips:

Dinkelmjöl har högre proteinhalt än vanligt vetemjöl och är därför bättre, men fortfarande är GI högt om än något lägre än för vanligt vetemjöl.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Håller sig ca 1 år, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

Ungefär dubbelt så dyrt som vanligt vetemjöl

Byt ut Ersätt med:

Vanligt vetemjöl

Måttomvandla dinkelmjöl mellan vikt och volym

Konvertera dinkelmjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Bananmuffins

Bananmuffins

Goda och saftiga bananmuffins som kan bakas både stora (amerikanska) eller mindre (svenska). Enkelt och mycket gott recept.

klocka Tid: 35 minuter
fullkornspannkakor

Fullkornspannkakor

Recept på mycket goda fullkornspannkakor. Lite matigare och fylligare smak. Gott och enkelt, lite nyttigare, lägre GI.

klocka Tid: 30 minuter
fullkornsvåfflor

Fullkornsvåfflor

Recept på jättegoda fullkornsvåfflor med lägre GI. Serveras med färska bär och vispad grädde. Recept med bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter
grova rågkakor

Grova rågkakor

Recept på goda och nyttiga Grova Rågkakor. Enkla att göra. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 2,5 timmar varav 45 min jobb
kantarellpaj

Kantarellpaj

Recept på en mycket god kantarellpaj. God pajdeg med fyllning av kantareller, lök, crème fraiche, ost och ägg.

klocka Tid: 70 minuter varav 30 minuter i ugnen
minisemlor

Minisemlor

Recept på supergoda och gulliga små minisemlor som är något mindre än hälften av en normalstor semla.

klocka Tid: 2,5 timmar
pajdeg med olja

Pajdeg med olja

Mycket god och enkel pajdeg med olivolja och fullkorn som kan röras ihop och tryckas ut snabbt och enkelt.

klocka Tid: 25 min varav 15 i ugnen
semlor

Semlor

Mycket goda luftiga hembakade semlor med ljuvlig hemgjord mandelmassa. Recept på de godaste semlorna som du bakar själv!

klocka Tid: 2 timmar
tacopaj

Tacopaj

Otroligt god Tacopaj - lyxig men enkel att göra. Recept med bilder steg för steg.

klocka Tid: 1 timme och 10 min