webmaster
Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke.
Blanda mjöl och salt.
Rör ner olivoljan. (Om du istället vill använda smör, skär det i mindre bitar och låt bli rumsvarmt innan du rör ihop det.)
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Med olivolja går det väldigt enkelt för hand med en sked men om du använder smör så är det enklast att använda elvisp med degkrokar.
Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
Låt pajskalet stå i rumstemperatur med en bakhandduk över tills dess att pajfyllningen är klar.
Alternativ pajdeg som ej kräver förgräddning som du kan göra istället för pajdegen ovan: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rumsvarmt smör och fördela det i mjölet med fingertopparna eller använd elvisp. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg, för hand eller med elvisp med degkrokar. Tryck ut degen i pajformen.
Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.
Stek köttfärs och lök. Låt steka tillsammans tills det fått lite färg.
Om du använder färdig kryddblandning:Tillsätt den.
Om du inte använder färdig kryddblandning: Tillsätt tomatpuré, chilisås och soja. Strö på kryddorna: chilipulver, spiskummin, koriander, curry och salt.
Häll på vattnet och rör om. Låt koka på svag värme tills vattnet är nästan borta, ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna.
Lägg tacofärsen i pajskalet.
Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.
Mät upp crème fraiche och majonnäs i en liten bunke.
Riv osten om du inte köpt färdigriven och tillsätt den till crème fraichen och majonnäsen.
Blanda och bred ut smeten över tomaterna.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.
Servera varm med en sallad.