
Tacogratäng
💬 3 kommentarer



Ingredienser:
- 1 st gul lök
- 1 st paprika (valfri färg)
- 500 g nötfärs
- 1 frp (28 g) tacokrydda
- 1 dl vatten
- 1 burk (ca 230 g) tacosås
- 2 dl crème fraiche
- 250 g körsbärstomater
- ca 100-150 g riven ost

Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Hacka löken i mindre bitar och skär paprikan i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla. Lägg i nötfärs och stek den en stund tillsammans med hackad lök och paprika skuren i mindre bitar så att löken blir genomskinlig.
Dags att börja steka. Köttfärs, lök, paprika steks. -
Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om.
Låt steka på svag värme ca 5 minuter.
- 1 frp (28 g) tacokrydda
- 1 dl vatten
Tacokrydda och vatten tillsatt. Stek tacofärsen. -
Häll över tacofärsen i en ugnssäker form. Häll på tacosås och bred ut den i ett jämnt lager.
- 1 burk (ca 230 g) tacosås
Tacofärs i ugnsform. Tacosås på tacofärsen. -
Häll på crème fraiche ovanpå tacosåsen och bred ut även den till ett jämnt lager.
- 2 dl crème fraiche
Crème fraiche utbredd. -
Skär körsbärstomaterna i halvor. Fördela dem ovanpå.
- 250 g körsbärstomater
Körsbärstomater i halvor. Tomaterna fördelade. -
Strö över riven ost.
- ca 100-150 g riven ost
Riven ost överst. -
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 25 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Servera med t.ex. majs, avokado, sallad och nachochips.
Tacogratängen klar.
Tips & tricks:
Hållbarhet och förvaring:
| Kvällsmat |


