Tacokrydda - Recept

Det är superenkelt att blanda ihop sin egen tacokrydda och det finns all anledning att göra den själv - den blir minst lika god, du slipper tillsatser som klumpförebyggande medel, konserveringsmedel och tillsatt socker och dessutom sparar du pengar!
Tacokrydda
Hemgjord tacokrydda - superenkel att blanda ihop själv och den blir minst lika god som köpt men mycket billigare och nyttigare (utan socker och tillsatser).
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner Lagom till ca 500 g köttfärs
Näringsvärde Näringsvärde för hela mängden (28 g): 72 kalorier, 11 g kolhydrater, 1 g fett, 2 g protein, 4 g fibrer

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp alla kryddor - chilipeppar, spiskummin, koriander, curry, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, svartpeppar och salt i en liten bunke.

    Blanda.

    Tacokryddan är nu klar att användas till tacofärs.

    alla kryddor
    Alla kryddor.
    tacokryddan klar
    Tacokryddan klar.

LCHF LCHF Tips:

Perfekt för dig som följer LCHF eftersom den är sockerfri (till skillnad från köpt tacokrydda).

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Om du inte använder den direkt så kan du förvara den i en lufttät burk och den håller sig länge, precis som kryddor i allmänhet.

Se även dessa recept

| GI | LCHF | Tillbehör |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Carina Bernhardsson ✏️ Skrivet av Susanne
Ja du kan tillsätta vatten precis som du gör när du köper en färdig påse. Exakta mängden vatten är inte så noga utan man kan hälla på lite så det får stå och steka en stund så att vattnet får koka bort precis som när man köper en färdig påse.
✏️ Skrivet av Carina Bernhardsson
Hej!

Har du i något vatten tillsammans med kryddorna när du stekt färdigt färsen? När man använder påse har man ju vatten. Skulle vara bra att veta.

Hälsningar Carina