| GI Recept | LCHF | Lunch | Nötkött |

Tacoköttbullar

Enkelt och gott recept på tacokryddade köttbullar. Tacokryddan blandar man enkelt ihop själv vilket blir mycket billigare och bättre utan konserveringmedel och socker som de köpta brukar innehålla.
tacoköttbullar
Goda och enkla köttbullar med tacosmak. Servera gärna med röd tagliatelle, turkisk yoghurt och sallad.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 2-3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Tacokrydda:

Till servering:

laktosfritt Laktosfritt - Servera med laktosfri yoghurt eller något annat laktosfritt tillbehör.
glutenfritt Glutenfritt - Servera med glutenfri pasta eller t.ex. quinoa som inte innehåller gluten.
vegetariskt Vegetariskt - Ta quornfärs istället för nötfärs.

Gör så här:

  1. Blanda kryddorna i en stor skål.

    instruktion steg 1.1 tacoköttbullar
    9 kryddor till tacokrydda.
    instruktion steg 1.2 tacoköttbullar
    Tacokrydda.
  2. Blanda färsen med kryddorna.

    instruktion steg 2.1 tacoköttbullar
    Tacokrydda och färs.
    instruktion steg 2.2 tacoköttbullar
    Färsen blandad med tacokryddan.
  3. Tillsätt ägget och blanda.

    instruktion steg 3.1 tacoköttbullar
    Tillsätt ägg.
    instruktion steg 3.2 tacoköttbullar
    Blanda. Köttbullssmeten klar.
  4. Forma till lite större köttbullar ca 4 cm i diameter och lägg på en skärbräda.

    instruktion steg 4 tacoköttbullar
    Tacoköttbullar redo att stekas.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör, när smöret slutat bubbla och börjar blir lite brunt är det dags att börja steka köttbullarna. 

    Skaka pannan med jämna mellanrum så att köttbullarna blir stekta runt om. Stek till köttbullarna är genomstekta på medelvarm värme. (Total stektid ca 10-15 minuter.)

    instruktion steg 5.1 tacoköttbullar
    Dags att börja steka.
    instruktion steg 5.2 tacoköttbullar
    Stek köttbullarna.
    instruktion steg 5.3 tacoköttbullar
    Skaka pannan så att köttbullarna blir stekta runtom.
    instruktion steg 5.4 tacoköttbullar
    Färdigstekta tacoköttbullar.
  6. Koka pasta, gärna tagliatelle, under tiden och förbered ev. sallad.

    instruktion steg 6 tacoköttbullar
    Kokt tagliatelle med tomat.
  7. Servera tacoköttbullarna med pasta, yoghurt (10%) och gärna en sallad. Yoghurten är god naturell till eftersom köttbullarna har mycket smak.

    instruktion steg 7 tacoköttbullar
    Servera.

glödlampa Tips:

Såstips: Man kan om man vill göra sås av stekresterna från köttbullarna. Häll grädde i stekpannan och vispa ut till en sås.

GI GI Tips:

Servera med fullkornspasta eller om du vill ha ännu lägre GI - servera utan pasta med grönsaker istället.

LCHF LCHF Tips:

Servera utan pasta, välj grönsaker istället. Istället för yoghurt som sås kan man göra en fetare sås genom att vispa ut stekresterna i stekpannan med grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Färdiglagade tacoköttbullar håller sig minst 5 dygn i kylskåp, går även bra att frysas och håller sig då minst 6 månader.

Kommentarer till Tacoköttbullar

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Stefan
Vill ja enkla men goda recept på alla möjliga rätter mvh Stefan ❤
penna Skrivet av Inredningshjälpen
Ser jättegott ut precis som allting annat här hos dig!

Inredningshjälpen/Anette
person Svar till Susanne penna Skrivet av Susanne
Ja det ska vara så mycket. Det är ganska mycket kryddor som behövs för att få tacosmak. Jämför kryddmängden i påsarna man köper. Du behöver inte oroa dig för att det blir särskilt starkt, den enda krydda som ger lite sting är chilipeppar så minska i så fall på den om du är orolig.

Läs alla 18 kommentarer