
Tacoköttbullar
💬 18 kommentarer



Ingredienser:
Tacokrydda:
- 1 tsk chilipeppar
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 2 krm vitlökspulver
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1,5 tsk salt
Till servering:
- 2 portioner pasta
- 1 dl turkisk yoghurt (10%)



Gör så här:
-
Blanda kryddorna i en stor skål.
- Tacokrydda:
- 1 tsk chilipeppar
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 2 krm vitlökspulver
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1,5 tsk salt
9 kryddor till tacokrydda. Tacokrydda. - Tacokrydda:
-
Blanda färsen med kryddorna.
- 400 g nötfärs
Tacokrydda och färs. Färsen blandad med tacokryddan. -
Tillsätt ägget och blanda.
- 1 st ägg
Tillsätt ägg. Blanda. Köttbullssmeten klar. -
Forma till lite större köttbullar ca 4 cm i diameter och lägg på en skärbräda.
Tacoköttbullar redo att stekas. -
Hetta upp en stekpanna med smör, när smöret slutat bubbla och börjar blir lite brunt är det dags att börja steka köttbullarna.
Skaka pannan med jämna mellanrum så att köttbullarna blir stekta runt om. Stek till köttbullarna är genomstekta på medelvarm värme. (Total stektid ca 10-15 minuter.)
Dags att börja steka. Stek köttbullarna. Skaka pannan så att köttbullarna blir stekta runtom. Färdigstekta tacoköttbullar. -
Koka pasta, gärna tagliatelle, under tiden och förbered ev. sallad.
- 2 portioner pasta
Kokt tagliatelle med tomat. -
Servera tacoköttbullarna med pasta, yoghurt (10%) och gärna en sallad. Yoghurten är god naturell till eftersom köttbullarna har mycket smak.
- 1 dl turkisk yoghurt (10%)
Servera.
Tips & tricks:
GI Tips:
LCHF Tips:
Hållbarhet och förvaring:


Inredningshjälpen/Anette

⭐ webmaster


Något jag ska göra om^^