Pasta

pasta
Pasta i form av skruvar - Fusilli.

Pasta finns i många olika former. Nyttigast är fullkornsalternativen.

Pasta innehåller vanligen durumvete, ägg och vatten. Billigare pasta är ofta utan ägg och med vetemjöl med lägre proteinhalt.

I glutenfri pasta är mjölet utbytt mot bovete eller majsmjöl.

Fullkornspasta är mörkare till färgen och har en kraftigare smak. Fullkornspastan har mer fibrer, mineraler, vitaminer och lägre GI.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Nej

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pasta.

Energi: 305 kcal
Kolhydrater: 60.5 g (varav sockerarter: 3.0 g)
Protein: 10.6 g
Fett: 1.7 g (varav mättat fett: 0.4 g)
Fibrer: 2.6 g

Tips och info

Engelskt namn:

Pasta

GI tips:

Välj fullkornspasta.

Hållbarhet och förvaring:

Minst 1 år, se bäst före datum. Färsk pasta håller sig ett par veckor i kylskåp, se bäst före datum.

Ersätt med:

Risnudlar, ris, bulgur, matvete, mathavre

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest