Pasta

pasta
Pasta i form av skruvar - Fusilli.

Pasta finns i många olika former. Nyttigast är fullkornsalternativen.

Pasta innehåller vanligen durumvete, ägg och vatten. Billigare pasta är ofta utan ägg och med vetemjöl med lägre proteinhalt.

I glutenfri pasta är mjölet utbytt mot bovete eller majsmjöl.

Fullkornspasta är mörkare till färgen och har en kraftigare smak. Fullkornspastan har mer fibrer, mineraler, vitaminer och lägre GI.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Nej

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pasta.

Energi: 305 kcal
Kolhydrater: 60.5 g (varav sockerarter: 3.0 g)
Protein: 10.6 g
Fett: 1.7 g (varav mättat fett: 0.4 g)
Fibrer: 2.6 g

Tips och info

Engelskt namn:

Pasta

GI tips:

Välj fullkornspasta.

Hållbarhet och förvaring:

Minst 1 år, se bäst före datum. Färsk pasta håller sig ett par veckor i kylskåp, se bäst före datum.

Ersätt med:

Risnudlar, ris, bulgur, matvete, mathavre

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer