Pasta
Recept med Pasta
Näringsvärden
Pasta finns i många olika former. Nyttigast är fullkornsalternativen.
Pasta innehåller vanligen durumvete, ägg och vatten. Billigare pasta är ofta utan ägg och med vetemjöl med lägre proteinhalt.
I glutenfri pasta är mjölet utbytt mot bovete eller majsmjöl.
Fullkornspasta är mörkare till färgen och har en kraftigare smak. Fullkornspastan har mer fibrer, mineraler, vitaminer och lägre GI.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pasta.
Energi: | 305 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 60.5 g (varav sockerarter: 3.0 g) |
Protein: | 10.6 g |
Fett: | 1.7 g (varav mättat fett: 0.4 g) |
Fibrer: | 2.6 g |
Tips och info
Engelskt namn:
PastaGI tips:
Välj fullkornspasta.Hållbarhet och förvaring:
Minst 1 år, se bäst före datum. Färsk pasta håller sig ett par veckor i kylskåp, se bäst före datum.Ersätt med:
Risnudlar, ris, bulgur, matvete, mathavre