| Fisk och skaldjur | Lunch | Snabbt & Lätt |

Lax- och limepasta

Snabbt och enkelt recept med lax, lime och pasta. Du hinner göra såsen under tiden du kokar pastan så allt blir klart samtidigt på samma tid det tar att koka pastan.
lax i pastasås
Enkelt, snabbt och gott recept på pasta med gravad lax och limesås. På bilden serverad med limeklyftor.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackning.

    pastan kokar
    Pastan kokar.
  2. Mät upp crème fraiche, pressad lime, salt och vitpeppar i en kastrull. Tillsätt även eventuellt dill om du vill ha det, på bilderna har jag inte det. Vispa till en jämn smet.

    ingredienserna till såsen
    Ingredienserna till såsen.
    såsen ihopvispad
    Såsen ihopvispad.
  3. Låt få ett uppkok och ta sedan bort kastrullen från värmen eller sänk värmen om du vill hålla såsen varm under tiden resten blir klart.

    Smaka på såsen och tillsätt eventuellt mer lime eller kryddor.

    (Under tiden det kokar upp skär du laxen i strimlor, se nästa steg så är allt klart samtidigt.)

    varm sås
    Varm sås.
  4. Skär laxen i mindre bitar. Skrapa med kniven ovanpå så blir det lätt att få isär laxstrimlorna.

    gravad lax i strimlor
    Gravad lax i strimlor.
    Strimlorna tas isär med hjälp av kniven
    Ta isär strimlorna genom att skrapa ovanpå med kniven.
  5. Servera den kokta pastan med såsen och den gravade laxen.

    Servera gärna även med grönsaker och lime i klyftor.

    Lax- och lime-pasta serveras
    Klart att servera.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig 5 dagar i kylen.

Kommentarer till Lax- och limepasta

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Son
Går det bra att använda denna recept som matsäck?
person Svar till Sebastian penna Skrivet av Susanne
Trevligt! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Sebastian
Blir supergott, tack så mycket för receptet!

Läs alla 14 kommentarer