| Fisk och skaldjur | Lunch | Snabbt & Lätt |

Lax- och limepasta

Snabbt och enkelt recept med lax, lime och pasta. Du hinner göra såsen under tiden du kokar pastan så allt blir klart samtidigt på samma tid det tar att koka pastan.
lax i pastasås
Enkelt, snabbt och gott recept på pasta med gravad lax och limesås. På bilden serverad med limeklyftor.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Vintips:

Rodney Strong (nr 6471)

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackning.

  2. Mät upp crème fraiche, pressad lime, salt och vitpeppar i en kastrull. Tillsätt även eventuellt dill om du vill ha det, på bilderna har jag inte det. Vispa till en jämn smet.

  3. Låt få ett uppkok och ta sedan bort kastrullen från värmen eller sänk värmen om du vill hålla såsen varm under tiden resten blir klart.

    Smaka på såsen och tillsätt eventuellt mer lime eller kryddor.

    (Under tiden det kokar upp skär du laxen i strimlor, se nästa steg så är allt klart samtidigt.)

  4. Skär laxen i mindre bitar. Skrapa med kniven ovanpå så blir det lätt att få isär laxstrimlorna.

  5. Servera den kokta pastan med såsen och den gravade laxen.

    Servera gärna även med grönsaker och lime i klyftor.

Beskrivande bilder

pastan kokar
1. Pastan kokar.
ingredienserna till såsen
2.1. Ingredienserna till såsen.
såsen ihopvispad
2.2. Såsen ihopvispad.
varm sås
3. Varm sås.
gravad lax i strimlor
4.1. Gravad lax i strimlor.
Strimlorna tas isär med hjälp av kniven
4.2. Ta isär strimlorna genom att skrapa ovanpå med kniven.
Lax- och lime-pasta serveras
5. Klart att servera.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig 5 dagar i kylen.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Sebastian    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Trevligt! Tack för att du skrev!
   kommentar  Skrivet av  Sebastian  
Blir supergott, tack så mycket för receptet!
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Receptet är nu nästan helt omgjort. Hoppas ni gillar det!
 svar  Svar till  Alexander    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack, ska ändra det till ca 1 msk istället.
 svar  Svar till  Simon    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för dina synpunkter! Jo det blir mer sås än på bilden men problemet är att det inte blir så snygga foton med mycket sås. Därför brukar jag ösa på sparsamt först när jag fotar och sedan öser jag på mera innan jag äter. :)

Skriv och läs alla 13 kommentarer