
Lax- och limepasta
💬 14 kommentarer



Ingredienser:
- 4 portioner pasta
- 2 dl crème fraiche
- 1-2 msk pressad lime
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- ev. 0,5 dl klippt dill fryst eller färsk
- 200 g gravad lax
- eller 200 g kallrökt lax
Gör så här:
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackning.
- 4 portioner pasta
Pastan kokar. -
Mät upp crème fraiche, pressad lime, salt och vitpeppar i en kastrull. Tillsätt även eventuellt dill om du vill ha det, på bilderna har jag inte det. Vispa till en jämn smet.
- 2 dl crème fraiche
- 1-2 msk pressad lime
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- ev. 0,5 dl klippt dill fryst eller färsk
Ingredienserna till såsen. Såsen ihopvispad. -
Låt få ett uppkok och ta sedan bort kastrullen från värmen eller sänk värmen om du vill hålla såsen varm under tiden resten blir klart.
Smaka på såsen och tillsätt eventuellt mer lime eller kryddor.
(Under tiden det kokar upp skär du laxen i strimlor, se nästa steg så är allt klart samtidigt.)
Varm sås. -
Skär laxen i mindre bitar. Skrapa med kniven ovanpå så blir det lätt att få isär laxstrimlorna.
- 200 g gravad lax
- eller 200 g kallrökt lax
Gravad lax i strimlor. Ta isär strimlorna genom att skrapa ovanpå med kniven. - 200 g gravad lax
-
Servera den kokta pastan med såsen och den gravade laxen.
Servera gärna även med grönsaker och lime i klyftor.
Klart att servera.
Hållbarhet och förvaring:
| Fisk och skaldjur | Lunch | Snabbt & Lätt |


⭐ webmaster


⭐ webmaster

⭐ webmaster