| Fisk och skaldjur | Lunch | Snabbt & Lätt |

Lax- och limepasta

Snabbt och enkelt recept med lax, lime och pasta. Du hinner göra såsen under tiden du kokar pastan så allt blir klart samtidigt på samma tid det tar att koka pastan.
lax i pastasås
Enkelt, snabbt och gott recept på pasta med gravad lax och limesås. På bilden serverad med limeklyftor.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Vintips:

Rodney Strong (nr 6471)

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackning.

  2. Mät upp crème fraiche, pressad lime, salt och vitpeppar i en kastrull. Tillsätt även eventuellt dill om du vill ha det, på bilderna har jag inte det. Vispa till en jämn smet.

  3. Låt få ett uppkok och ta sedan bort kastrullen från värmen eller sänk värmen om du vill hålla såsen varm under tiden resten blir klart.

    Smaka på såsen och tillsätt eventuellt mer lime eller kryddor.

    (Under tiden det kokar upp skär du laxen i strimlor, se nästa steg så är allt klart samtidigt.)

  4. Skär laxen i mindre bitar. Skrapa med kniven ovanpå så blir det lätt att få isär laxstrimlorna.

  5. Servera den kokta pastan med såsen och den gravade laxen.

    Servera gärna även med grönsaker och lime i klyftor.

Bilder steg för steg

pastan kokar
1. Pastan kokar.
ingredienserna till såsen
2.1. Ingredienserna till såsen.
såsen ihopvispad
2.2. Såsen ihopvispad.
varm sås
3. Varm sås.
gravad lax i strimlor
4.1. Gravad lax i strimlor.
Strimlorna tas isär med hjälp av kniven
4.2. Ta isär strimlorna genom att skrapa ovanpå med kniven.
Lax- och lime-pasta serveras
5. Klart att servera.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig 5 dagar i kylen.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

person Svar till Sebastian penna Skrivet av Susanne
Trevligt! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Sebastian
Blir supergott, tack så mycket för receptet!
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu nästan helt omgjort. Hoppas ni gillar det!

Läs alla 13 kommentarer