| Fisk och skaldjur |

Kallrökt lax

kallrökt lax
Kallrökt lax

pil Recept med Kallrökt lax

Kallrökt lax är lax som är rökt med kall rök så att inte laxen blivit tillagad som i fallet med varmrökt lax. Eftersom laxen inte är tillagad (upphettad till 70°C) finns viss risk för Listeria-bakterier om inte laxen förvaras tillräckligt kallt. Var därför noga med att förvara laxen i kylskåp och ät upp den före bäst-före-datum.

Kallrökt lax är gott som smörgåspålägg, i olika förrätter, till smörgåstårta eller i tunnbrödsrulle.

Kallrökt lax är mycket likt gravad lax både till smak och konsistens och kan i recept oftast bytas ut rakt av.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I kyldisken, i närheten av annan fisk.

Datum Hållbarhet och förvaring:

I kylskåp några veckor, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 40 kr för 200 g

Byt ut Ersätt med:

Gravad lax.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


Gravlaxpasta

Gravlaxpasta

Mycket enkelt recept på pasta med en god och enkel sås med gravad lax, crème fraiche m.m. Klart på 10 minuter.

klocka Tid: 10 minuter
lax i pastasås

Lax- och limepasta

Snabbt och enkelt recept på pasta med lax, lime och crème fraiche. Klart på samma tid det tar att koka pastan. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 15 minuter
laxrullar med pepparrot

Laxrullar med pepparrot

Laxrullar med pepparrot. Recept på goda och enkla snittar. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 20 minuter
Tunnbrödsrulle med lax

Tunnbrödsrulle med lax

Recept på tunnbrödsrulle med gravad lax, färskost, salladsblad och gurka. Rulla ihop och servera! Gott och enkelt!

klocka Tid: 5 minuter