| Buffé | Förrätter |

Laxrullar med pepparrot

Servera dessa goda laxrullar - tunnbröd med gravad lax, fyllda med pepparrot och färskost. Passar utmärkt som snittar eller drinktilltugg samt även som förrätt.
laxrullar med pepparrot
Laxrullar med pepparrot är goda snittar, perfekta att servera som drinktilltugg eller till förrätt.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 20 st

Ingredienser:

Vintips:

Patriarche (nr 760101)

Gör så här:

  1. Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet.

    Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna.

  2. Lägg ut tunnbröden och bred på färskostsmeten så den blir jämnt fördelad.

  3. Fördela laxskivorna. Strö över klippt krasse (eller klippt gräslök eller finhackad dill).

    (Det är viktigt att den klippta krassen (eller gräslöken eller dillen) inte är blöt, torka i så fall på hushållspapper.)

  4. Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp.

    En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat.

Beskrivande bilder

färskost, pepparrot, salt, peppar
1.1. Färskost, pepparrot, salt, peppar.
färskostsmeten ihopblandad
1.2. Färskostsmeten ihopblandad.
tunnbröd på skärbräda
2.1. Tunnbröd på skärbräda.
en klick färskostsmet på varje tunnbröd
2.2. En klick färskostsmet på varje tunnbröd.
färskostsmeten utbredd
2.3. Färskostsmeten utbredd.
fördelade laxskivor
3.1. Fördelade laxskivor.
utströdd krasse
3.2. Utströdd krasse.
rulla ihop
4.1. Rulla ihop.
skär i skivor
4.2. Skär i skivor.

servera Serveringstips:

Servera gärna laxrullarna med ett glas gott bubbel.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Kommentarer till Laxrullar med pepparrot

Skriv en kommentarer

  person Svar till Maja Stadius   penna Skrivet av Susanne  
Trevligt att du tycker om laxrullarna och min sajt! Välkommen åter! 
  penna Skrivet av Maja Stadius  
Hej!
Tack så mycket för laxrullereceptet, kära du!
Jag åt sådana i France-Schweiz för många år sen och tyckte mycket om dem! Men oj så dyra de var - där och då!
Det här är ju en finfin nätsida! Den ska jag återkomma till!