Laxrullar med pepparrot

Servera dessa goda laxrullar - tunnbröd med gravad lax, fyllda med pepparrot och färskost. Passar utmärkt som snittar eller drinktilltugg samt även som förrätt.
laxrullar med pepparrot
Laxrullar med pepparrot är goda snittar, perfekta att servera som drinktilltugg eller till förrätt.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 20 st

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet.

    Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna.

    färskost, pepparrot, salt, peppar
    Färskost, pepparrot, salt, peppar.
    färskostsmeten ihopblandad
    Färskostsmeten ihopblandad.
  2. Lägg ut tunnbröden och bred på färskostsmeten så den blir jämnt fördelad.

    tunnbröd på skärbräda
    Tunnbröd på skärbräda.
    en klick färskostsmet på varje tunnbröd
    En klick färskostsmet på varje tunnbröd.
    färskostsmeten utbredd
    Färskostsmeten utbredd.
  3. Fördela laxskivorna. Strö över klippt krasse (eller klippt gräslök eller finhackad dill).

    (Det är viktigt att den klippta krassen (eller gräslöken eller dillen) inte är blöt, torka i så fall på hushållspapper.)

    fördelade laxskivor
    Fördelade laxskivor.
    utströdd krasse
    Utströdd krasse.
  4. Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp.

    En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat.

    rulla ihop
    Rulla ihop.
    skär i skivor
    Skär i skivor.

servera Serveringstips:

Servera gärna laxrullarna med ett glas gott bubbel.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Se även dessa recept

| Buffé | Förrätter |

Kommentarer till Laxrullar med pepparrot

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Ida
Hej !
Om man "bara" gör rullar av kallrökt lax som är fyllda med ngn färskost. Hur länge håller de sig i kylen ( om man tex gör rullarna på en torsdag, håller de sig till lördag kvällen då ? ( jag planerar påskbuffén)

Med vänlig hälsning Ida
💬 Svar till Maja Stadius ✏️ Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker om laxrullarna och min sajt! Välkommen åter! 
✏️ Skrivet av Maja Stadius
Hej!
Tack så mycket för laxrullereceptet, kära du!
Jag åt sådana i France-Schweiz för många år sen och tyckte mycket om dem! Men oj så dyra de var - där och då!
Det här är ju en finfin nätsida! Den ska jag återkomma till!