Jag skall göra lax rullar till 40 personer och servera det förrätt, hur hur många rullar behöver jag göra.
Mvh. Joan Christiansen
Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet.
Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna.
Lägg ut tunnbröden och bred på färskostsmeten så den blir jämnt fördelad.
Fördela laxskivorna. Strö över klippt krasse (eller klippt gräslök eller finhackad dill).
(Det är viktigt att den klippta krassen (eller gräslöken eller dillen) inte är blöt, torka i så fall på hushållspapper.)
Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp.
En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat.
Serveringstips:
Servera gärna laxrullarna med ett glas gott bubbel.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp.