| Mjölk- och ostprodukter |

Färskost

Färskost
Naturell färskost utan tillsatser.

pil Recept med Färskost

Färskost lämpar sig att använda i olika recept som t.ex. morotskaka och cheesecake. En välkänd sorts färskost är philadelphiaost.

Färskost är också god att ha som fyllning i kycklingfilé och bakad potatis. Man kan även äta den som pålägg på en smörgås.

Det finns olika sorters färskost med olika fetthalter. Jag brukar använda standardvarianten, med den högre fetthalten då den dels är godare men även för att de med lägre fetthalt brukar innehålla mera tillsatser så som alla lightprodukter gör. Men man kan välja vilken man fördrar som ingrediens i recepten om det inte uttryckligen står vilken fetthalt som det ska vara.

Färskost finns även med olika smaksättningar men det är den naturella som avses om det inte står något annat i recepten.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Byt ut mot annan färskost som är fri från tillsatser, t.ex. Arlas.

gul flagga Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Det finns laktosfri färskost.

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, se bäst före datum. Hållbarheten brukar vara några månader.

Byt ut Ersätt med:

Annan färskost.

Måttomvandla färskost mellan vikt och volym

Konvertera färskost från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter