
⭐ webmaster
Mascarpone är kanske mest känd som ingrediens i den klassiska italienska efterrätten Tiramisu men den kan även användas till att göra glass eller blanda med likör och servera som tillbehör till andra bakverk och efterrätter.
Recept med Mascarpone
Näringsvärden
Vikt-Volym
Mascarpone är en italiensk färskost med mjuk krämig gräddig smak.
Förutom till den italienska efterrätten Tiramisu kan man använda mascarpone istället för vispad grädde till frukt och bär. Den passar även väldigt bra att smaksätta med likör och kan också användas som ingrediens i glass.
Namnet mascarpone lär komma från mas que bueno
, vilket är spanska för bättre än bra
.
Tillsatsfritt:
kan innehålla tillsatser
Laktosfritt:
Nej
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mascarpone.
Energi: | 403 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 4 g |
Protein: | 4.5 g |
Fett: | 41 g |
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Köptips:
Näringsvärdestips:
Ersätt med:
100 g | 1 dl |
---|
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Recept på den klassiska italienska efterrätten tiramisu. Kex som doppas i kaffe och likör tillsammans med en krämig mascarponeblandning.