Mascarpone
Mascarpone är kanske mest känd som ingrediens i den klassiska italienska efterrätten Tiramisu men den kan även användas till att göra glass eller blanda med likör och servera som tillbehör till andra bakverk och efterrätter.

Mascarpone är en italiensk färskost med mjuk krämig gräddig smak.
Förutom till den italienska efterrätten Tiramisu kan man använda mascarpone istället för vispad grädde till frukt och bär. Den passar även väldigt bra att smaksätta med likör och kan också användas som ingrediens i glass.
Namnet mascarpone lär komma från mas que bueno
, vilket är spanska för bättre än bra
.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Nej
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Köptips:
Näringsvärdestips:
Ersätt med:

Tiramisu
Den klassiska italienska efterrätten tiramisu. Kex som doppas i kaffe och likör tillsammans med en krämig mascarponeblandning.
